Witam
Mam taki problem z centralnym zamkiem w moim mk4
1.Jak otwieram drzwi to z pilota to powiadomienie kierunkami swieci tylko z jednej strony - lewej (kierunkowskazy dzialaja ok awaryjne tez)
2. Jak przytrzymam kluczyk podczas zamykania to opuszcza mi wszyskie szyby (a chyba powinien domykac)
3 Na pilocie mam 2 guziki niebieski dziala ok - zamyka(ale powiadamianie kieronkow kacza tylko z lewej). A szary zamyka drzwi bez powiadamiania kierunkami ale za to otwiera auto po ok 30 sekundach - heh
4 Sa miejsca gdzie pilot praktycznie nie reaguje (pod blokiem u rodzicow i pewnie centrum handlowe) - czy to przez jakies zaklucenia ? Bo w innych moge otwierac bez wiekszych problemow z odlegosci 10 m a w tamtych z metra ledwo dziala lub wcale
5 Do tego nie zawsze mi kacza kontrolka na drzwiach od kierowcy - choc ostatnio jest z nia ok
6 Tylna szyba za kierowca przestala sie otwierac - nie dziala ani z panelu sterwania kierowcy ani pasarzera
Zimne luty ?
Jakas kostka ?
Panel sterowania ?
Bespiecznik ?
Czy moze jakis przewod nie ma stylu lub sie przerwal ?
Gdzie szukac problemu ?
a moze cos innego
Centralny zamek szwankuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
slimakmaciek
Centralny zamek szwankuje
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 13:18 przez slimakmaciek, łącznie zmieniany 1 raz.
do sprawdzenia połączenie przewodów pomiędzy słupkiem a tylnimi drzwiami, pod osłoną gumową, czasami przewody lubią się tam poprzez otw. i zamykanie przerwaćslimakmaciek pisze:Tylna szyba za kierowca przestala sie otwierac - nie dziala ani z panelu sterwania kierowcy ani pasarzera
a jezeli będzie tam wszystko ok. to trzeba bedzie sukać już przy samym silniku od szyby
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 07:33 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
slimakmaciek
Mam domykanie szyb z kluczyka i tak się zastanawiam czy jak dokupię do auta taki sterownik z pilotem Click
to będzie ta funkcja działc przy przytrzymaniu przycisku odpowiedzialnego za zamykanie auta ??
Jest jeszcze droższy zestaw w opisie którego jest wzmianka o tej funkcji Click
Mam fabryczny centralny zamek ale niestety zgubił się oryginalny pilot w czasie transportu auta.
Aha jak jest z imobilajzerem podczas przełożenia grotu z mojego kluczyka do takiego pilota ?? Nie wiem wogule o co z tym chodzi
[ Dodano: 12 Maj 2009 09:30 ]
pomoże ktoś ??
to będzie ta funkcja działc przy przytrzymaniu przycisku odpowiedzialnego za zamykanie auta ??
Jest jeszcze droższy zestaw w opisie którego jest wzmianka o tej funkcji Click
Mam fabryczny centralny zamek ale niestety zgubił się oryginalny pilot w czasie transportu auta.
Aha jak jest z imobilajzerem podczas przełożenia grotu z mojego kluczyka do takiego pilota ?? Nie wiem wogule o co z tym chodzi
[ Dodano: 12 Maj 2009 09:30 ]
pomoże ktoś ??
Ostatnio zmieniony ndz maja 10, 2009 00:00 przez jakub1989, łącznie zmieniany 2 razy.