Czemu tak jest...??
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czemu tak jest...??
Mam w golfie III Tube głosnik extreme 30cm 200W w RMS wzmacniacz troche słaby bo 2x70W Pioneer i czemu wew jest zarabisty basik a jak sie zamknie drzwi i wyjdzie na zew to tylko slychac takie pukanie jak sie tablice rej. trzesa lusterko itp a nie slychac tego basu??
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Jak otworzysz bagażnik to bas "ucieka". Powierzchnia, na jaką działa ciśnienie skrzyni jest dużo większa, a co za tym idzie spada efektywność w tak dużym "pomieszczeniu".
Poza tym nagłaśnianie auta na zewnątrz to typowo dresiarskia metoda, bo przecież szesnastki muszą mieć za czym sikać, nie?
Poza tym nagłaśnianie auta na zewnątrz to typowo dresiarskia metoda, bo przecież szesnastki muszą mieć za czym sikać, nie?
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 20:18 przez k0nr4d, łącznie zmieniany 1 raz.
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja wiem ze to wies ale po prostu zastanawia mnie dlaczego tak jest ze w wew jest zajebisty bas a na zew w ogole. U niektorych jest tak ze z daleka slychac takie fajne echo basu... nawet u kumpla tak jest a ma prawie to samo co ja...k0nr4d pisze:Jak otworzysz bagażnik to bas "ucieka". Powierzchnia, na jaką działa ciśnienie skrzyni jest dużo większa, a co za tym idzie spada efektywność w tak dużym "pomieszczeniu".
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
ja to czasem lubie posłuchac na biwaku z "zewnetrzenej" strony, choc mysle ze w tym przypadku wystarczy otowrzyc drzwii i bagaznik
Ostatnio zmieniony wt maja 05, 2009 16:38 przez xlineage, łącznie zmieniany 1 raz.
dani3lo pisze:Ja wiem ze to wies ale po prostu zastanawia mnie dlaczego tak jest ze w wew jest zajebisty bas a na zew w ogole. U niektorych jest tak ze z daleka slychac takie fajne echo basu... nawet u kumpla tak jest a ma prawie to samo co ja...
Nie ma sie czemu dziwić. Co Ty chcesz od 200 RMS i tak małego wzmacniacza. A co do tego czy skrzynia zamknięta czy z bassreflexem to ja mysle ze lepiej zagra i głosniej BassReflex takie moje skromne zdanie
k0nr4d pisze:Jak otworzysz bagażnik to bas "ucieka". Powierzchnia, na jaką działa ciśnienie skrzyni jest dużo większa, a co za tym idzie spada efektywność w tak dużym "pomieszczeniu".
Polac mu
Reklama niemieckiego biura turystycznego : "Jedź do Polski - Twój samochód już tam jest."
- Wajcheusz
- Mały gagatek
- Kontakt:
ale kolega próbuje z zestawu za 150 zł wyciągnąć tyle mocy i głosu co z zestawu za 2,5 tyś zł.
Kolego, wierz mi, jeśli chcesz sie popisać przed kolegami, to nie warto, oszczędź swój słuch, akumulator, samochód,
nie ma sensu pakować nie wiadomo ile w auto które i tak za jakiś czas sprzedasz, a sprzęt w innym aucie będzie grał jak słuchawki,
ilu znajomych wyciągało sprzęt i wkładało do nowego auta, okazywało się że w nowym to już tak jakoś badziewnie gra.
poza tym, tak jak mówi reszta WIOCHA !
Kolego, wierz mi, jeśli chcesz sie popisać przed kolegami, to nie warto, oszczędź swój słuch, akumulator, samochód,
nie ma sensu pakować nie wiadomo ile w auto które i tak za jakiś czas sprzedasz, a sprzęt w innym aucie będzie grał jak słuchawki,
ilu znajomych wyciągało sprzęt i wkładało do nowego auta, okazywało się że w nowym to już tak jakoś badziewnie gra.
poza tym, tak jak mówi reszta WIOCHA !
Peugeot 406 1,8 16V ponad 110 KoniMocy :-)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!