problem z instalacją gazową

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukashek4
Mały gagatek
Mały gagatek

problem z instalacją gazową

Post autor: lukashek4 » ndz maja 03, 2009 13:53

witam
tydzień temu założyłem nową instalację gazową do golfa III 1.4( butla w kole zapasowym, silnik na 1-punktowym wtrysku:) zalałem do pełna butle( weszło 26 litrów). patrząc na licznik kilometrów zrobiłem na niej tylko 215 km! powiedzcie mi czy będzie on tyle palił czy muszę jechać na jakieś wyregulowanie tej butli czy coś w tym rodzaju??? pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OIL
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: problem z instalacją gazową

Post autor: OIL » ndz maja 03, 2009 14:05

lukashek4 pisze:witam
tydzień temu założyłem nową instalację gazową do golfa III 1.4( butla w kole zapasowym, silnik na 1-punktowym wtrysku:) zalałem do pełna butle( weszło 26 litrów). patrząc na licznik kilometrów zrobiłem na niej tylko 215 km! powiedzcie mi czy będzie on tyle palił czy muszę jechać na jakieś wyregulowanie tej butli czy coś w tym rodzaju??? pozdrawiam.
A sprawdzałeś ile spalił ci przez te 215 km, ja mam butle 53 litry a jak tankuje to wchodzi góra 40 litrów. Duża rezerwa.Oblicz spalanie i będziesz wiedział

MK3 - było
Megane - było
S 40 - jest

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » ndz maja 03, 2009 14:07

jak weszlo 26 litrow to stosunkowo malo przejechales
zmien filtr powietrza sprawdz swiece i przewody wn i pojedz di tych co zakladali niech wyreguluja

Obrazek

Awatar użytkownika
Bbrutus (Burex)
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Bbrutus (Burex) » ndz maja 03, 2009 16:19

Dużo Ci spalił, ja mam butle w kole 32 litry, robię na niej 320-350km, a posiadam 1.8 AAM, zalecałbym tez kable wysokiego napięcia, ze specjalnym zastosowaniem dla aut zasilanych LPG

Pozdro

>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”