Kontrolka rezerwy nie działa :/ (przestała działać)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Kontrolka rezerwy nie działa :/ (przestała działać)

Post autor: To_mas » ndz maja 03, 2009 11:37

Musiałem trochę pojeździć autem i wskaźnik paliwa opadł aż do rezerwy !! jest gdzieś na drugiej czerwonej kresce a kontrolka od rezerwy sie nie pali a nawet nie mruga !! poprzednio mrugała już dużo wcześniej (mam glebe dość twardą i moze temu) a teraz tak jakby sie coś zepsuło i nic !!
sprawdziłem żarówkę i jest ok !!
wskaźnik tez pokazuje choć wcześniej był jakby bardziej wrażliwy (jak jechałem pod górę to pokazywał ciut inaczej jak mocno z górki to tez inaczej)

może wie ktoś na jakiej zasadzi działa ta kontrolka ?? czy ona ma osobny przewód z baku czy jakoś w liczniku jest załączana ?? co sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony ndz maja 03, 2009 11:41 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz maja 03, 2009 11:42

kontrolka działa na zasadzie rezystancji ,jeżeli mówimy o golfie III i wyżej.Nie ma czegoś takiego jak w starszych samochodach,że w zbiorniku załączało styk do masy.Uszkodzenie w samych zegarach,ale co ciężko powiedziec ,korekcja licznika?,lub przypadek.(złośliwośc rzeczy martwych)

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz maja 03, 2009 12:20

edzio, dzięki :)
tak tez myślałem ze to moze coś od licznika w środku :/// ale na razie nie mam zamiaru tego rozbierać

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”