witam mam golfa III 1.4 93 rok ( jeżdżę na benzynie)
Problem jest w tym że silnikiem od niedawna zaczęło szarpać a co najdziwniejsze jednego dnia szarpie odpuszcza szarpie odpuszcza czy to ciepły czy zimny a następnego dnia wszystko jest dobrze . nic z tego nie rozumie!
BARDZO proszę o pomoc bo jeździć się nie daje
Z góry dziękuję.
1.4 szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Moze poprostu to wina paliwka i z baku zaciagnał jakis syf i przez to szarpie i muli, jesli sam przepali to chodzi normalnie i znowu jak zaciagnie syfu to moze wariowac. albo przyczyna moze byc wyzej wymienione prze kolegów
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
i się wyjaśniło co mojemu golfikowi szkodzi
otóż po przejechaniu dzisiaj 40 km znów zaczął szarpać i gdy stanąłem na światłach z pod maski zaczął wydobywać się dymek.
Stanąłem więc na pierwszej lepszej stacji otwarłem w te pędy maskę i ku mym oczom ukazała się wypalona uszczelka pod głowicą i wyciek oleju
czyli problem z głowy a autko już na warsztacie
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO PRÓBOWALI MI POMÓC
otóż po przejechaniu dzisiaj 40 km znów zaczął szarpać i gdy stanąłem na światłach z pod maski zaczął wydobywać się dymek.
Stanąłem więc na pierwszej lepszej stacji otwarłem w te pędy maskę i ku mym oczom ukazała się wypalona uszczelka pod głowicą i wyciek oleju
czyli problem z głowy a autko już na warsztacie
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO PRÓBOWALI MI POMÓC