Witam,
z góry mówię, iż nie jestem użytkownikiem golfa. Został mi zablokowany wjazd do garażu popsutym golfem rodziców, i zapewniam nie jest to na rękę ani im, ani też mi. Problem dotyczy stacyjki, mianowicie NIE DA SIĘ włożyć do niej klucza. Można włożyć góra 2 mm, dalej klucz napotyka na przeszkodę wyglądającą jak blokada mechaniczna (tak jakby włożyć igłę do zamka) Co może być tego przyczyną?
Proszę o pilną pomoc w tej sprawie.
[EDIT] dodam, iż ojciec wychodząc z samochodu nawet go nie zamykał. Wyłączył tylko silnik i chciał pootwierać wszystko i wjechać do garażu...
[ Dodano: 24 Mar 2009 21:08 ]
podbijam.
[STACYJKA] nie da się włożyć klucza?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[STACYJKA] nie da się włożyć klucza?
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 01:14 przez SKORPUH, łącznie zmieniany 2 razy.
-
greg
cóż - problem nabiera skomplikowania, bo sam się rozwiązał (obeszło się bez śrubokręta). Po 20-30 minutach mozna juz bylo wlozyc kluczyk normalnie. Pozostaje pytanie: co, jeśli zdarzy sie tak np. 200 km od domu? Bo przecież nikt nie bedzie odmawiał modłów i wypowiadał zaklęć, by się odblokowało.
Czy w VW istnieje czasowa blokada mechaniczna uniemożliwiająca włożenie klucza do stacyjki? Bo tak właśnie to wygląda (w co ciężko mi uwierzyć oO)
Czy w VW istnieje czasowa blokada mechaniczna uniemożliwiająca włożenie klucza do stacyjki? Bo tak właśnie to wygląda (w co ciężko mi uwierzyć oO)