Tarcze czy coś innego ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bibi466
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Tarcze czy coś innego ?
Witam ostatnio zauważyłem że przy hamowaniu bije mi kierownica. Wygląda to na krzywe tarcze tylko jedno mnie zastanawia bo to bicie odczuwalne jest także tylko znacznie słabsze przy większych prędkościach. Koła są wyważone opony nowe w zawieszeniu nie ma luzów jedynie gumy na stabilizatorze trzeszczą .I stąd moje pytanie czy tarcze mogą być odczuwalne podczas normalnej jazdy?. Co ewentualnie oprócz tarcz może wchodzić w grę.
Ostatnio zmieniony ndz mar 22, 2009 15:11 przez bibi466, łącznie zmieniany 5 razy.
- tympy mechanik
- Forum Master

- Kontakt:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
sprawdź jeszcze czy do felg nie przykleiło się sporo błota bo to też może powodować podobne objawy
niby drobnostka ale warto sprawdzić u mnie tu właśnie tkwił problem
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- bibi466
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
już kiedyś miałem podobny problem tylko z lodem. Niedługo będę zmieniał koła na letnie zobaczę czy coś się zmieni może któraś felga jest zrąbana mimo że wszystkie wyważanemarek2907 pisze:sprawdź jeszcze czy do felg nie przykleiło się sporo błota bo to też może powodować podobne objawy
[ Dodano: 22 Mar 2009 20:38 ]
Jeszcze jedna uwaga wydaje mi się że to bicie zwiększa się /podczas jazdy / przy skręcaniu w lewo może to przegub??. Podobno wewnętrzne tak się mogą objawiać. Proszę o opinie na ten temat
[ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 ]
Byłem dziś u mechanika bo zauważyłem że zaczęło mi coś huczeć w prawym kole.Stwierdził że łożysko jest do wymiany. Jest wyczuwalny lekki luz na kole podobno przez to łożysko i to ono powoduje te wibracje. Umówiłem się na wymianę i zobaczę czy pomoże dam znać co wyszło
[ Dodano: Wto 07 Kwi, 2009 ]
Problem rozwiązany łożysko + nowe felgi i jest ok
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 16:45 przez bibi466, łącznie zmieniany 2 razy.