Zwarcie w manetce od wycieraczek golf 3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jaro021

Zwarcie w manetce od wycieraczek golf 3

Post autor: jaro021 » sob wrz 17, 2005 11:25

Mam zwarcie w manetce od wycieraczek problem w tym ze jest ona z komputerem i kosztuje kilka razy wiecej od zwykłej. Pytanie: czy jest mozliwosc jakos podratowac zeby jeszcze torche pochodziła?? Czasem pojawia sie z kolumny kierownicy dymek mały a ostatnio wybilo mi bezpiecznik :/ . Jak sie dostac do niej??? Z góry dzieki za pomoc :) [/b]

vwqnio1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Zwarcie w manetce od wycieraczek golf 3

Post autor: vwqnio1 » sob wrz 17, 2005 16:29

jaro021 pisze:Mam zwarcie w manetce od wycieraczek problem w tym ze jest ona z komputerem i kosztuje kilka razy wiecej od zwykłej. Pytanie: czy jest mozliwosc jakos podratowac zeby jeszcze torche pochodziła?? Czasem pojawia sie z kolumny kierownicy dymek mały a ostatnio wybilo mi bezpiecznik :/ . Jak sie dostac do niej??? Z góry dzieki za pomoc :) [/b]
Ja miałem to samo, też leciał dymek z kolumny, az w końcu popaliło wszytsko i kierunki i awaryjne zniknęły, musiałem udac się do elektromechaniora, okazało sie ze zwarcie i plastik sie nadpalił i stąd ten dymek, ale radzę Ci zrób jak najszybciej bo jazda bez kierunków to nie fajna rzecz...

siwek

manetki

Post autor: siwek » ndz wrz 18, 2005 11:06

mam już 2 III i w każdej ten sam problem - ja to rozbierałem i jedyne co mogłem zrobić to przeczyścic - ale nie pomogło , jeśli chodzi o rozbiórkę to ściągasz kiere i tam są 3 śrubki na krzyżak - potem ściągasz obie - ale uwaga - dosyć ciężko wypina się wiązki elektryczne i można połamać zaczepy - jeśli potrzebujesz pomocy to ja terz jestem z Sosnowca - mogę Ci w tym pomóc ale - tylko rozebrać - na elektryce się nie znam -
Mnie juz znikły kierunkowskazy - wymieniłem bezpiecznik - draga do nikąd :(

jaro021

Post autor: jaro021 » ndz wrz 18, 2005 23:45

Dzieki za info. Skoro przeczyszczenie nic nie dało to czeka mnie warsztat i nowa manetka :(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”