Witam
MK2 Golf, silnik RP, rok 1990
Mój problem jest taki, że podczas jazdy czy postoju co jakiś nieregularny czas i na nieregularną długość przekaźnik numer 1 (szary, nie jest wpięty w obudowę przekaźników, jest zamontowany nad nią, ma jakieś oznaczenia (układy?) elektryczne na sobie narysowane) zaczyna trzeszczeć i w tym momencie lekko mrugają światła i silnik leciutko traci obroty, może o 50 obrotów tylko.
Jak mrugają światła to raczej winowajcą jest regulator napięcia w alternatorze, ale w tym przypadku? Od czego jest ten przekaźnik ktoś wie? Jest nierozbieralny z tego co widzę.
Miogoczące światła, trzeszczący przekaźnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
przekaznik odpowaida za podgrzewanie jeza w kolektorze dolotowymmuzykant pisze:Jak mrugają światła to raczej winowajcą jest regulator napięcia w alternatorze, ale w tym przypadku? Od czego jest ten przekaźnik ktoś wie? Jest nierozbieralny z tego co widzę.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
muzykant
guti, dzięki wielkie za informacje. Czujnik wymieniałem gdzieś z miesiąc temu bo poprzedni był zepsuty, nie przewodził napięcia wcale czy zimny, czy gorący silnik (choć tu wiadomo, że nie powinien
). Na nowym czujniku sprawdzałem ręką kolektor i się rozgrzewał. Czujnik jeszcze sprawdzę jak i wtyczkę.
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 22:54 przez muzykant, łącznie zmieniany 1 raz.
-
muzykant