oswietlenie deski rozdzielczej.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
oswietlenie deski rozdzielczej.
Witam. Mam pytanie ile jest zarowek w golfie III tam jak jest podswietlanie temp nawiewu? ja znalazłem tylko jedna. Bo jak włacze pozycyjne to tylko widac podwietlenie własnie temp. nawiewu a juz regulacji obrotow i przestawianie na rozne tam pozycje nie oswiwtla. I nie wiem czy tak jest czy sa jeszcze 2 zarowki?
Tak jak napisali moi poprzednicy żarówka jest jedna na środku, do pozostałych pokręteł światło powinno docierać poprzez, z braku lepszego określenia, "światłowód". Taki przezroczysty plastik. Fakt faktem oświetlenie to nie jest zbyt wydajne. Osobiście mam założone diody i wygląda to znacznie lepiej. Gotowe zestawy do przerobienia podświetlenia mozna dostać np. na allegro.
- rafreality
- Mały gagatek
U mnie wymieniłem tą żarówkę i niestety nie świeci, zapalam pozycyjne, mijania i dalej nic.
Nie wiem co może być przyczyną.
Dodam, że świeci mi oświetlenie kabiny, to u góry, liczników, przycisk podgrzewanej tylnej szyby, światło w bagażniku, panel włącznika świateł.
Nie podświetlana jest zapalniczka, nie wiem czy w schowku powinno być podświetlenie, ale tam tez nie świeci oraz te pokrętła nawiewów, pomimo że wymieniałem żarówkę kilkakrotnie, doginałem druciki, itp. to i tak dalej nie świeci
Myślę, czy to może być jakiś bezpiecznik, tylko który, skoro wszystko mi prawie świeci???
Nie wiem co może być przyczyną.
Dodam, że świeci mi oświetlenie kabiny, to u góry, liczników, przycisk podgrzewanej tylnej szyby, światło w bagażniku, panel włącznika świateł.
Nie podświetlana jest zapalniczka, nie wiem czy w schowku powinno być podświetlenie, ale tam tez nie świeci oraz te pokrętła nawiewów, pomimo że wymieniałem żarówkę kilkakrotnie, doginałem druciki, itp. to i tak dalej nie świeci
Myślę, czy to może być jakiś bezpiecznik, tylko który, skoro wszystko mi prawie świeci???
Ostatnio zmieniony wt mar 03, 2009 20:15 przez rafreality, łącznie zmieniany 1 raz.
W schowku też powinno być podświetlenie, na lewej ściance. Napisałeś, że nie ma też podświetlenia gniazda zapalniczki, a czy samo gniazdo działa? Nie wiem jak to tam jest rozwiązane, ale może to wszystko jest pod zapalniczkę podciągnięte i np. padł bezpiecznik. Ale musisz sprawdzić, bo teraz tylko zgaduję.rafreality pisze:nie wiem czy w schowku powinno być podświetlenie, ale tam tez nie świeci
- rafreality
- Mały gagatek
Ok. Już wszystko działa. Żarówka była padnięta, miałem dwie i obydwie były walnięte, nie zauważyłem. Ale moja zapalniczka ani mój schowek nie mają podświetlenia tak jak mają niektórzy.
Mam natomiast problem, chcę ściągnąć listwy z drzwi i błotników ale nie wiem czy ciągnąć w prawo lepiej czy w lewo czy do siebie, tak żeby nie z....ać. ??
Mam natomiast problem, chcę ściągnąć listwy z drzwi i błotników ale nie wiem czy ciągnąć w prawo lepiej czy w lewo czy do siebie, tak żeby nie z....ać. ??
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 00:23 przez rafreality, łącznie zmieniany 2 razy.