Problem ten sam i nikt nie wie co jest?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ten sam i nikt nie wie co jest?
Witam moj predkosciomierz szaleje kupiłem autko golf III tdi i po dwoch tygodniach predkosciomieerz zaczał szalec wskazowka chodziła jak chciała jak opadła podczas jazdy stuknałem w szybke to sie podniosla ale problem nie znikł pojawiał sie coraz czesciej teraz juz zadko wskazowka drgnie rano jedynie jak jest zimno to po odpaleniu chodzi przejade 2 km i wskazówka znow opadnie ale juz przez cały dzien nie drgnie jak jej sie umysli Wymieniałem impulsator na 100% i dalej nie działa nie wiem co jest moze poprzedni własciciel kombinował cos przy cofaniu licznika tez cos takiego słyszałem ze moze byc Co mam zrobic sa jakies szanse zeby go naprawic moze zawiesc do elektryka? czy kupic inny uzywany? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi (p.s podobniez w III czesto takie rzeczy sie dzieja?)
- marcinoGTI
- Ma gadane

- Kontakt:
a skad masz pewnosc ze siedzi licznik? moze gdzies jest kwestia kabelkow jak pisza. takie zabiegi sa kosztowne niestetyvorester pisze:zebym miał ten vag dałem kolesiowi za dobry impulsator 6 dyszek i lipa teraz podpiecie vaga dam 50zł bo tyle gdzies kosztuje i juz bende w plecy ponad stowke a za 150 jak bym dobrze poszukał do bym znalał nowy licznik mogłem sie nie bawic tylko odrazu kupic nowy
Re: Problem ten sam i nikt nie wie co jest?
kolego a sprawdź dokładnie bezpieczniki F 15 oraz F 21 , one mogą być dobre , ale chodzi mi czy mają dobry kontakt w swoich gniazdachvorester pisze:Witam moj predkosciomierz szaleje kupiłem autko golf III tdi i po dwoch tygodniach predkosciomieerz zaczał szalec wskazowka chodziła jak chciała jak opadła podczas jazdy stuknałem w szybke to sie podniosla ale problem nie znikł pojawiał sie coraz czesciej teraz juz zadko wskazowka drgnie rano jedynie jak jest zimno to po odpaleniu chodzi przejade 2 km i wskazówka znow opadnie ale juz przez cały dzien nie drgnie jak jej sie umysli Wymieniałem impulsator na 100% i dalej nie działa nie wiem co jest moze poprzedni własciciel kombinował cos przy cofaniu licznika tez cos takiego słyszałem ze moze byc Co mam zrobic sa jakies szanse zeby go naprawic moze zawiesc do elektryka? czy kupic inny uzywany? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi (p.s podobniez w III czesto takie rzeczy sie dzieja?)
-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
vorester, proponuje sprawdzić okablowanie impulsatora
)
G22 - impulsator w skrzyni biegów
wtyczka od niego ma trzy piny
- pin 1(przewód koloru czarnego) do wtyczki F 25 przy skrzynce bezpieczników (plus po stacyjce)
- pin 3 (przewód koloru brązowego) do punktu masowego na bloku silnikalub w wiązce przewodów instalacji silnika - zależy to od rocznika (masa)
-pin 2 (przewód koloru białego z niebieskim paskiem) do puszki bezpieczników wtyczka G1 pin11 (sygnałowy do puszki bezpieczników)
i dalej z puszki bezpieczników wtyczka U1 pin 11 (przewód koloru białego) do wtyczki od liczników T28 pin27 (sygnałowy do liczników)
rozpiska wtyczek :

[ Dodano: Nie Mar 01, 2009 18:45 ]
G22 - impulsator w skrzyni biegów
wtyczka od niego ma trzy piny
- pin 1(przewód koloru czarnego) do wtyczki F 25 przy skrzynce bezpieczników (plus po stacyjce)
- pin 3 (przewód koloru brązowego) do punktu masowego na bloku silnikalub w wiązce przewodów instalacji silnika - zależy to od rocznika (masa)
-pin 2 (przewód koloru białego z niebieskim paskiem) do puszki bezpieczników wtyczka G1 pin11 (sygnałowy do puszki bezpieczników)
i dalej z puszki bezpieczników wtyczka U1 pin 11 (przewód koloru białego) do wtyczki od liczników T28 pin27 (sygnałowy do liczników)
rozpiska wtyczek :

[ Dodano: Nie Mar 01, 2009 18:45 ]
nieeduch1985 pisze:a obrotomierz jest chyba na alternatorze