Wskaźnik paliwa sie chwieje (czasami)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik paliwa sie chwieje (czasami)
Otóż czasam, nie zawsze wkaźnik paliwa dziwnie wskazuje wartości. Tak jak ubywa paliwa w zbiorniku tak wskazówka stopniowo opada, lecz juz nie raz tak sie sie stało, ze nagle podniosła sie aż o jedna kreske . Niesawno tankowałem i po wlaniu 23 litrów i odpaleniu wskażnik pokazywał pełen zbiornik, a przed tankowaniem był prawie pusty, dopiero po rozpedzeniu sie do tych 60 km/h wskazówka wróciła na własciwe miejsce czyli mniej wiecej w połowe. Czy ktoś z was wie, czym to moze byc spowodowane? Jakies rady? Z góry dzieki za odp.
- M_A_N_I_E_K
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ha ha.... jakość VW
U mnie też są cuda...... Na pierwszej połowie ponad 600 na drugie 200 z haczykiem w trasie
Jedyna co sobie wytumaczyłem ... to ubytek paliwa po długiej trasie..... Paliwko w powrocie jest podgrzewane w filtrze..... A więc działa rozszerzalność cieplna cieczy..... Zostawiam auto na noc (po 400 km) i rano jest pół kreski mniej To akurat norma.....
A co do Twojego problema........ chyba szkoda kasy na walkę z takimi rzeczami.....
U mnie też są cuda...... Na pierwszej połowie ponad 600 na drugie 200 z haczykiem w trasie
Jedyna co sobie wytumaczyłem ... to ubytek paliwa po długiej trasie..... Paliwko w powrocie jest podgrzewane w filtrze..... A więc działa rozszerzalność cieplna cieczy..... Zostawiam auto na noc (po 400 km) i rano jest pół kreski mniej To akurat norma.....
A co do Twojego problema........ chyba szkoda kasy na walkę z takimi rzeczami.....
Life is Ride, Ride is Life!
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
<b>DIAGNOSTYKA VAG</b> -----POZNAŃ-----Kontakt przez PRIV.
- morfeusz86r
- Forum Master