bicie w kolach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bicie w kolach
co moze byc przyczyną bicia w kole (kołach), od którego drży cały samochód i kierownica, problem zaczyna sie od 90km/h wzwyż
miał ktoś taki problem?
miał ktoś taki problem?
Re: bicie w kolach
Słuchaj mam ten sam problem najpierw myślałem że to kółka nie wyważone lub się pokrzywiły od dziur ale wyważenie byo ok, pomyślałem to nnapeno od luzu na tulejce wchacza więc ja wymieniłem i dalej kur... to samo i teraz nie wiem ale to chyba opony spróbuje przełożyć kołą tył na przód i zobaxczyć co sie będzie działo to samo zróbdonkichot pisze:co moze byc przyczyną bicia w kole (kołach), od którego drży cały samochód i kierownica, problem zaczyna sie od 90km/h wzwyż
miał ktoś taki problem?

- hellweaver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Może być kilka powodów :
1. Nie wjeżdżałeś w kałuże przy rozgrzanych hamulcach ??? - możliwe że masz pofalowane tarcze.
2. Gdy skręcasz to "bije" mocniej ? - jeśli tak mogą być łożyska.
3. Felgi, opony.. kwestia ich wyważenia
4. Amortyzatory ??? - sprawdź ich stan (spuszczony ręczny i bujanie autka)
5. Luzy w układzie kierowniczym.
mi drgała kierownica ale przy 150 i to na polskiej nawierzchni bitumicznej zwanej gdzie indziej asfaltem totez od razu zwolniłem.
1. Nie wjeżdżałeś w kałuże przy rozgrzanych hamulcach ??? - możliwe że masz pofalowane tarcze.
2. Gdy skręcasz to "bije" mocniej ? - jeśli tak mogą być łożyska.
3. Felgi, opony.. kwestia ich wyważenia
4. Amortyzatory ??? - sprawdź ich stan (spuszczony ręczny i bujanie autka)
5. Luzy w układzie kierowniczym.
mi drgała kierownica ale przy 150 i to na polskiej nawierzchni bitumicznej zwanej gdzie indziej asfaltem totez od razu zwolniłem.