cieknie przez szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

esio10
Użytkownik
Użytkownik

cieknie przez szyberdach

Post autor: esio10 » pn lut 23, 2009 12:33

witam- mam problem.. cieknie mi po mocnym deszczu albo po myciu auta z szyberdachu.. niby uszczelka tam jest -ale jest szczelina pomiedzy dachem a szyber- czy to moze byc powod ze sie leje ? i leje sie ( znaczy kapie) zawsze tylko z jednej strony prawej ( prawy dolny rog) zakladajac ze goryny rog to jest blizej przedniej szyby a tylny to tylnej szyby - mowa ciagle o kanalach odplywowych - sa drozne i nie wiem co z tym zrobic.. teraz np jak mam snieg na dachu a auto stoi na polu i jest cieplo to sie topi i kapie do srodka.. jest jakas rada na to ?

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lut 23, 2009 12:40

przeczyść kanały odpływowe,na pewno pomoże :bigok:
Ja w ogóle nie mam uszczelki i nic nie kapie do środka.

esio10
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: esio10 » pn lut 23, 2009 12:54

bongo pisze:przeczyść kanały odpływowe,na pewno pomoże :bigok:
Ja w ogóle nie mam uszczelki i nic nie kapie do środka.
ja jak zaczne lac dach auta wodą to zawsze widze ze plynie ( leje) sie woda z kanalikow w senise na suchej drodze sa 4 plamy ( kaluze) wody czyli z tego wniosek ze woda splywa z 2 kanalow przednich i 2 tylnych

co do uszczelki to masz racje - dzis widzialem goscia na parkingu co tez mial jakby zapadniety szyber i wogole uszczelka nie przylegala do dachu i mowil ze mu nic nie leje do srodka

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pn lut 23, 2009 12:59

esio10, to że są plamy to nic,kanaliki muszą być na tyle drożne żeby nadążyły odprowadzać wodę,jeśli są nawet trochę zapchane do będzie kapało..Wiem to z autopsji,też były drożne ale kapało,po gruntownym przeczyszczeniu drutem problem zniknął..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”