Podświetlanie zegarów tylko na długich

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

szaleniec24
Nowicjusz
Nowicjusz

Podświetlanie zegarów tylko na długich

Post autor: szaleniec24 » sob lut 21, 2009 21:47

Witam Nic nie znalazłem więc piszę. Problem polega na tym że nie mam podświetlania zegarów. Zaczyna się podświetlać dopiero wtedy jak włączę światła długie ale nie do końca dobrze. Wtedy zaczyna mi "charczeć" przekaźnik numer "53" i to strasznie. A jak próbuję regulować natężenie oświetlenia gdy jest na długich to jest tragedia z tym przekaźnikiem. Moje pytanie brzmi czy jest to wina tego przekaźnika i trzeba go wymienić czy jest coś innego i dlatego on wydaje takie odgłosy. Nadmienię jeszcze że jak zmieniłem kable na tym przekaźniku to mam np podświetlanie jak włączę halogeny a na długich nie ma. Troszkę zakręciłem, ale może ktoś zrozumie. Jeszcze jedno pytanie: jeżeli to wina tego przekaźnika to jaka może być orientacyjna cena i gdzie można go zakupić? W jakim sklepie? Jeżeli naruszyłem jakieś reguły to przepraszam wszystkich. Aha Golf IV 1.9 TDI 90PS
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 01:31 przez szaleniec24, łącznie zmieniany 1 raz.

miqs

Post autor: miqs » ndz lut 22, 2009 00:50

Może po prostu porypałeś kabelki :)

Przekaźnik kupisz w ASO :)

szaleniec24
Nowicjusz
Nowicjusz

Nie porypalem

Post autor: szaleniec24 » ndz lut 22, 2009 10:20

Nic nie porypałem z kabelkami bo samo zaczęło się tak dziać dopiero zajrzałem co tak buczy i zacząłem je zamieniać Nic nie dało i wróciłem do pozycji wyjściowej.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”