Spalanie w Gilfie IV 1.9 TDI 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie w Gilfie IV 1.9 TDI 90KM
Od 5 dni jezdzę golfem IV 1.9TDI 90 KM z 2000 roku i zauważyłem że coś za dużo pali Według danych producenta powinien spalić koło 5 litrów na 100 km Czyli na baku 60l powineienem robić conajmniej 1000km Według moich obliczeń ja zrobie max 800 Jak jest u was i co może być powedem większego spalania?
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam,
mam golfa z takim samym silnikiem i:
Po pierwsze bak nie ma pojemności 60L tylko ok. 47 L !!!
Ja na baku przejadę coś koło 900 km- do zaświewcenia się rezerwy.
Spalanie zależy od tego gdzie jeździsz i jak jeżdzisz. Wiadomo, że w mieście spali nawet 7-8 l/100km, a na trasie nawet 4,5 l/100km. Bardzo dynamiczna jazda- na wysokich obrotach i częste wyprzedzanie to większe spalanie.
mam golfa z takim samym silnikiem i:
Po pierwsze bak nie ma pojemności 60L tylko ok. 47 L !!!
Ja na baku przejadę coś koło 900 km- do zaświewcenia się rezerwy.
Spalanie zależy od tego gdzie jeździsz i jak jeżdzisz. Wiadomo, że w mieście spali nawet 7-8 l/100km, a na trasie nawet 4,5 l/100km. Bardzo dynamiczna jazda- na wysokich obrotach i częste wyprzedzanie to większe spalanie.
[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
- VW krzychu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Osobiście też doświadczyłem 2 razy tego, że zatankowałem więcej niż jest pojemność zbiornika w aucie, a przecież jakoś dojechałem pod dystrybutor lub że nagle spalanie wyszło 12l/100km.
Powodem tego jest, że na niektórych stacjach mają nieźle 'kopnięte do przodu" liczydła na dystrybutorach. Miało to miejsce na trasie do Warszawy i na stacji w okolicach Tuszyna.
Może ktoś zanotował podobne przypadki?
Powodem tego jest, że na niektórych stacjach mają nieźle 'kopnięte do przodu" liczydła na dystrybutorach. Miało to miejsce na trasie do Warszawy i na stacji w okolicach Tuszyna.
Może ktoś zanotował podobne przypadki?
DigiTech Katowice-> PROMOCJA na CHIPTUNING
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
autoelektronika, diagnostyka, chiptuning, hamownia obciążeniowa, DPF/FAP deaktywacja
Chyba macie racje To znaczy właśnie odwiedziłem jakąś nieoficjalną stronke Golfa IV i było podane że bak ma ok 55l Czyli to by się zgaddzało że miałem początek rezerwy i zatankowałem 50l Nie wiem jak ja to wcześniej patrzyłem i wydawało mi się że golfy mają 61l bak Ale to nawet lepiej bo już sie wystraszyłem że to moje auto pożera rope jak chce
Wielki dzięki za pomoc
Pozdrawiam

Pozdrawiam