Mam takie pytanie , czy jest możliwe założenie odwrotnie rolki napinacza w golfie II.
Byłem na wymianie rozrządu potem u pompiarza i jak korygował mi kąt wtrysku powiedział że rolka napinacza jest odwrotnie założona i poluzował mi trochę pasek bo był trochę za mocno napięty , a mam takie przeczucie że pasek coś dziwnie pracuje na rolce , jest cały nie popękany , ale mam takie odczucie że głośno słychać pracę paska na napinaczu pompiarz mówił że nie ma znaczenia .
Rolka napinacza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
grandilodz, niby da się włożyć tą rolkę odwrotnie, ale wtedy nie będzie w linii z pozostałymi kołami rozrządu, na obrazku widać, że z jednej strony ten środek jest bardziej wystający, a z drugiej mniej.

Rolka powinna być założona tak, aby te dwa małe otworki były widoczne, służą do napinania paska specjalnym kluczem.

Rolka powinna być założona tak, aby te dwa małe otworki były widoczne, służą do napinania paska specjalnym kluczem.
Ostatnio zmieniony czw lut 05, 2009 12:52 przez piori, łącznie zmieniany 1 raz.