[mk3] Oświetlenie wnętrza - ZWARCIE

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wolf243
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk3] Oświetlenie wnętrza - ZWARCIE

Post autor: wolf243 » śr sie 31, 2005 13:14

Witam

Mam niewielki problem z lampką oświetlającą wnętrze. Otóż w momencie przełączenia jej w tryb "gaśnięcia przy zamkniętych drzwiach" pali się cały czas (mimo zamkniętych drzwi).
Sprawdziłem wszystkie włączniki krańcowe - są dobre. Wygląda na to, że na kablu który biegnie do lampki (brązowo-biały) jest ciągle minus, a wg mojej skromnej wiedzy powinien zanikać wraz z zamknięciem drzwi.

Pytanie więc do speców elektryków - czy muszę oglądać kable (brązowo-białe) na całej ich długości (zakładam że te cztery kable po jednym od każdego włącznika łączą się w jeden który biegnie do lampki) czy jest jakaś inna możliwość (mniej czasochłonna) zlokalizowania miejsca zwarcia ??

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje.

greg

Post autor: greg » czw wrz 01, 2005 00:57

Może to co napiszę wyda się głupie ale u mnie tak było i cała przyczyna byłą w lampce i tam zwierałi i tylko właśnie jak było przełaczone na zapalanei sie przy otwartych drzwiach. Wyciągnij lamkę z podsufitki o sprawdź czy aby na pewno ten prąd tam ciągle przychodzi czy też coś zwiera..

Awatar użytkownika
wolf243
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: wolf243 » czw wrz 01, 2005 11:56

Odłączałem lampkę i sprawdzałem już te kable. Niestety obojętnie czy drzwi są otwarte czy zamknięte ciągle na kablu (brązowo-białym) jest minus :cry:.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”