Witam
W mojej glofinie (93 r.) mam dziwny problem z elektryczna szybą od strony kierowcy. Jak otworzy sobie szybke ( o ile wogle otworze) to po chwili przestaje wogle reagowac na naciskanie włącznika. Pomaga jedynie wyciągniecie kluczyka ze stacyjki i odczekanie chwile ewentualnie odpiecie kastki od silniczka i podpiecie spowrotem, ale pomaga to tylko na chwile, zamkne szybke i zaraz to samo sie dzieje.
Miał ktos podobny problem? Wie ktos co może być nie tak?
Z góry dziekuje za pomoc.
Problem z elektryczną szybą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- speeder
- Użytkownik

- Kontakt:
a sprobuj ja otworzyc i w momencie kiedy sie zatrzyma sprobuj popchac szybe w dol rownoczesnie trzymajac przycisk, albo podnosic do gory trzymajac przycisk podnoszenia. ja mialem to samo u siebie w mk2 i problemem byly szczotki ktore sie wieszaly badz nie stykaly. kiedy szyba przestanie sie poruszac, mozesz zmierzyc opor miernikiem (jesli masz) na wtyczce silniczka od szyb.
moj mk3 GTI 20 jahre: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=223042&postdays=0&postorder=asc&start=0 zapraszam do oceny i komentowania :)
Ale problem jest w tym że jak np. otwieram okno to puki trzymam przycisk jest ok, dopiero jak chcem zamknać albo otworzyc bardziej to wtedy zero reakcji, ale też nie za każdym razem.Raz na jakisz czas uda sia otworzyc i zamknąc normalnie.Berdzo rzadko sie zadarza zeby zatrzymaly sie w czasie otwierania czy zamykania
Czyli chyba czeka mnie troche grzebania:/ Trzeba bedzie sie za to zabrac jak pogoda i czas pozwoli, mam nadzieje że to pomoże bo wkurza już mnie to okno troche:)
Dzięki ,jak juz sie za to zabiore to dam znać czy pomogło
Wsumie po dokladnym przejrzeniu tej fotoporady nie jestem pewien czy problem tkwi w czyjniku. Bo wkoncu po odlaczeniu kostki od silnika i podlaczenie jej spowrotem (coś ala restet:) ) mechanizm przez jakis czas działa, i może sie myle ale nie widze tu zwiazku z czujnikiem obrotów.
Dzięki ,jak juz sie za to zabiore to dam znać czy pomogło
Wsumie po dokladnym przejrzeniu tej fotoporady nie jestem pewien czy problem tkwi w czyjniku. Bo wkoncu po odlaczeniu kostki od silnika i podlaczenie jej spowrotem (coś ala restet:) ) mechanizm przez jakis czas działa, i może sie myle ale nie widze tu zwiazku z czujnikiem obrotów.
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 14:46 przez tracha, łącznie zmieniany 1 raz.