Witam,
Stałem sie nowym posiadaczem GOLFa IV TDI z klimaronikiem. Zaobserwowalem dzisiaj, że po przekręceniu stacyjki miga wyswietlacz klimatronika przez ok 10 sekund, po czym przestaje i wydaje sie wszystko OK. Dowiedzialem sie, że jak mruga tzn.,ze jest cos nie tak. Nie wiem nawet czy dziala mi klimatyzacja czy nie. Jak ustawie temp 18 stopni i tryb AUTO to niespecjalnie wieje chlodem, leci chlodne powietrze, ale nie wiem czy po prostu ono jest zimne z zewnatrz czy jest schlodzone przez klime. Jak wlacze tryb auto to wskazowka od obrotomierza ani drgnie. Czy to normalne, zeby po wlaczeniu w tryb AUTO ani drgnęła ? Dodam, że wczesniej nigdy nie mialem samochodu z klimatyzacją, dodatkowo zimny okres i dlatego ciezko mi stwierdzic czy klima dziala czy nie. Moze po prostu trzeba ją nabic ?? Proszę o pomoc.
mruga klimatronik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Teraz i tak klima Ci nie bedzie chlodzic poniewaz gdy temp spadnie ponizej chyba 6 stopni to poprostu jej nie da rady wlaczyc bo jest czujnik. A to ze miga przy zaplonie to masz jakies bledy, najlepiej je odczytac i podac na forum. Zey je odczytac to musisz podlaczyc sie pod kompa lub nacisnac kombinacje przyciskow na klimatroniku chyba obieg zamkniety i econ(jezeli sie myle prosze o poprawe) i wtedy zobaczysz cyfry najlepiej je spisac i podac.