Warsztat - Czy aby nie zapłaciłem zbyt dużo ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krolik_ czewa
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Warsztat - Czy aby nie zapłaciłem zbyt dużo ?

Post autor: krolik_ czewa » wt sty 13, 2009 20:05

Więc na wstępie witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj odebrałem autko po tym jak musiałem go wstawić do warsztatu gdyż zamarzł mi oddzielacz oleju (niektórzy mówią odma).
Przy okazji robiłem rownież rozrząd gdyż niedawno auto zostało sprowadzone i nie był wymieniany. Poniżej daję skana niby rachunku jaki dostałem, zaznaczam że nie znam się, ale z tego co się dowiadywałem zostałem oszukany na niemałą kasę.

Z góry dzięki za pomoc, i pytanie czy da się odzyskać od gościa kasę jeśli rzeczywiście oszukał? Proszę tylko nie piszcie że niezły ze mnie osioł że tyle zapłaciłem, bo nie znam się. To tak jakby moja babcia poszła kupić komputer.

Obrazek

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt sty 13, 2009 20:17

niektóre części wsadzili Ci prawdopodobnie oryginalne (te z dopiskiem VW) a niektóre marki EVR (solidna marka zamienna, pewnie nawet robiąca czesci na 1szy montaż )

ceny czesci marki EVR sprawdzisz np tutaj
http://sklep.intercars.com.pl/
EVR to inaczej ruville jakby co :p

A czy faktycznie wymienono Ci części które są na rachunku to nikt tego nie wie :bajer:
To mozna mniej wiecej zweryfikowac prosząc o oddanie części wymontowanych. Ale teraz to już pewnie za późno.
Czy to faktura z ASO?
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2009 20:20 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » wt sty 13, 2009 20:20

krolik_ czewa, kasy napewno nie odzyskasz

filtr oleju - normalna cena
rorząd kompletny - 637 zł (można taniej kupić i wyrobić się spokojnie w 550zł ale wiadomo są różne sklepy) - chyba że w cenie jest też pasek wielorowkowy nie wiem co znaczy "paski rorządu VW kpl."
rolki paska wielorowkowego - 120 zł
ociekacz oleju - nie wiem, prawdopodobnie można byłoby wyczyścić przemyć benzyną ekstrakcyjną 260 zł ?
olej i koncetrat płynu cena w normie
robocizna - nie jest to jakaś tragiczna kwota za troche roboty

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt sty 13, 2009 20:20

Moje watpliwości budzi tylko część p.t. ociekacz oleju.Czyżby wymienili separator odmy? Poza tym 300 zł za robociznę nie jest mocno wygórowaną ceną. Ja za sam rozrzad do swojego auta zapłaciłem 550 zł...

krolik_ czewa
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: krolik_ czewa » wt sty 13, 2009 20:42

sas_gti pisze:Czy to faktura z ASO?
Nie, ten papierek dostałem w warsztacie.
Jeśli chodzi o odmę to została wymieniona ta część zwana oddzielaczem oleju, taka w której zazwyczaj zbiera się biała maź i zamarza.
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2009 20:44 przez krolik_ czewa, łącznie zmieniany 1 raz.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » wt sty 13, 2009 20:50

cena za robocizne wcale nie jest duza wg mnie a raczej normalna jeśli tylko faktycznie wymienił to co jest na świstku :)

Awatar użytkownika
Guciu88
VW ADDICT
VW ADDICT
Kontakt:

Post autor: Guciu88 » śr sty 14, 2009 09:42

Ciekawi mnie tylko to czy części które Ci dali są takie jak w opisie. Ja za rozrząd (wymiane + części) w 1.6 16V w ASO musiałem wydać 1650 zł, ale za to mam wpis w książce i udokumentowany przebieg na czym mi najbardziej zależało. Musiałbyś podjechać do kogoś, kto by sprawdził wiarygodność części. :helm: :helm: :helm:

Skoda - Simply Clever! :]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”