końcówki wtrysków- ile to będzie kosztować
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
końcówki wtrysków- ile to będzie kosztować
Witam wszystkim. Mam pytanko w związku z moim autem. Mam golfa mk2 w TD z przebiegiem 320 tyś km (czy oryginalny przebieg nie wiem raczej tak) i chyba przyszła pora na zmianę końcówek wtrysków. Ogólnie auto nie kopci jak się przygazuje ale zauważyłem że spod wtrysku przy pracy silnika idą małe pęcherze powietrza. Proszę o informacje ile może kosztować wymiana końcówek wtrysków. Jeśli ktoś zna dobrego fachowca od dieselków niedaleko Kielc lub Końskich to proszę pisac. Pozdrawiam
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
djmatys, komplet końcówek Boscha to koszt około 300-340zł, do tego należy kupić nowe podkładki do ustawiania ciśnienia wtryskiwacza i nową podkładkę pod obudowę wtryskiwacza. Po zakupie, wizyta u pompiarza, bo jeśli się na tym nie znasz to nie radziłbym się zabierać za wymianę, bo nie wyregulujesz ciśnienia na wtrysku, możesz urwać gwint podczas dokręcania wtrysku (dokręca się z odpowiednim momentem, kluczem dynamometrycznym). Tak więc kupuj końcówki jak cię stać to bierz BOSCHa, jak nie to z tańszych dobre są WUZETMy.
Jaki masz silnik ?? JR ?? Jeśli tak to polecam kupić końcówki od 1.6TD SB, są wydajniejsze
Jaki masz silnik ?? JR ?? Jeśli tak to polecam kupić końcówki od 1.6TD SB, są wydajniejsze