Zalewa śilnik-pomocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomek79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zalewa śilnik-pomocy

Post autor: Tomek79 » ndz sty 04, 2009 21:36

koledzy pomocy bo już ręce opadają! 1,8RP 90r mono-jetronic.Wymieniłem już
kable,świece,kopółkę,palec,niebieski czujnik dwa razy,sprawdziłem TPS,krokowca a problem został!Pdciśnienia też sprawdzone!Odpala bez problemu ale po chwili wariuje na
obrotach, w czasie jazdy szarpie czy to zimny czy ciepły!Ciepły trochę lżej.Kody
błyskowe 4444-brak błędów! Myśle że zlokalizowałem przyczyne tylko nie wiem jak to
rozwiąć. Jak odłącze niebieski czujnik problem znika,autko śmiga,nie przerywa tylko pali
więcej-bo na ssaniu,obroty wzrastają Z podpiętym czujnikiem co jakiś czas silnik
zwiększa obroty i w tym samym momencie krokowy uchula przepustnice i następuje wtrysk paliwa po czym obroty wracają do normy i jakiś czas jest oki.To tłumaczy szarpanie i wariacje podczas jazdy!Na zimnym gdy to się dzieje potrafi zgasnąć-myśle że go poprostu
zalewa!I słychać dziwne trykanie z zaworu który znajdyje się za filtrm powietrza.Koledzy
gdzie teraz szukać rozwiązania,pomóżcie? Może na Forum jest jakiś magik od RPków z
gdańska lub okolic.pozdrawiam

.. Zdrowy rozsądek to zbiór uprzedzeń nabytych do osiemnastego roku życia ..

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz sty 04, 2009 23:26

Po mojemu to problem z TPS ,opisz jak go sprawdziłeś?może coś przeoczyłeś.

Tomek79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Tomek79 » pn sty 05, 2009 12:47

TPS sprawdzałem wedłóg wskazówek kolegi Homskyiego. Wszystko było w normie dlatego wykluczyłem przepustnice. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... hlight=tps Ręce opadają! Chociaż kto wie może coś się popierniczyło. Może jakiaś inna przyczyna. Najgorsze że cały czas pokazuje kod 4444 nie wiadomo czego się złapać. przydałby się dobry czarodziej do tego klamota.

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » pn sty 05, 2009 22:56

ja zawsze ustawiam pomiędzy 0.4-0.6

Tomek79
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Tomek79 » wt sty 06, 2009 17:16

edzio pisze:ja zawsze ustawiam pomiędzy 0.4-0.6
duża jest różnica w takim ustawieniy TPS? bo jak kiedyś pokręciłem potencjometrem tak na"łeb" to była masakra! zero jazdy
Koledzy mam prośbę. Czy ma może ktoś schemat przekażników jakie powinny się znajdować w RPku? Znalazłem coś na forum ale kompletnie to nie odpowiada temu co u mnie się znajduje! Coś ich tam mało -aż 7 sztuk w tym jeden z nr1 u na górze skrzynki.Jest on w stanie opłakanym cały zaśniedziały i powypalany. za co on odpowiada?

[ Dodano: 08 Sty 2009 21:42 ]
Podpowie ktoś co i jak powinno być? #-o
Ostatnio zmieniony czw sty 08, 2009 18:18 przez Tomek79, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”