witam. mam chlodnice oleju z mk1 gti pirelli. dzisiaj ja poprawialem ale mam ja chyba za wysoko zamontowana bo jak odkrecilem jeden z przewodow(chyba ten powrotny) to nie bylo oleju w nim.
moje pytanko: czy chlodnicaa oleju musi byc zamontowana nizej od przewodow bo ja mam kololewej lampy w gornej czesci atrapy przed chlodnica.
ma dostep chlodzacego powietrza bardzo dobry.
mysle aby przedluzyc przewody(czesc metalowa) rurkami od wspomagania i dac ja pod zderzakiem. ale nie chce zeby jej bylo widac.
czy ten olej co jest w chlodnicy splywa do miski bo wtedy moze podnosic sie poziom oleju a gdy sie otworzy termostat czy ona sie odpowietrzy. i wtedy sie zmniejszy poziom oleju bo czesc pojdzie do chlodnicy.
chlodnica oleju od gti czy dobrze zamontowana
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Wysokość montażu nie ma znaczenia... Podczas pracy silnika ciśnienie oleju jest duże i na pewno olej jest wtłaczany do chłodnicy, przy spoczynku, olej zapewne spływa do misy i dlatego go nie widzisz w chłodnicy. Chłodnicę najlepiej zamontować przed chłodnicą, albo za zderzakiem tak aby nacierało na nią zimne powietrze...
mam zamontowane przed chłodnica. ale czy na pewno ma byc tak zamontowana żeby olej spływał? wtedy gdy otwiera sie termostat jeździsz jakby z mniejsza ilościa oleju. czy może sie myle? jakbym dał chłodnice niżej niż ten króciec z termostatem to czy olej nie bedzie stał chłodnicy.czy moze jakies podciśnienie go zasysa?