witam mam problem dymi mi sie spod wtrysku czy jest tam jakas uszczelka co zrobic
[ Dodano: 29 Gru 2008 20:58 ]
zapomnialem dodac jest to golf 4 sdi
dym spod wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:

Element nr 4 to miedziana podkładka pod wtryskiwacz, ale gdyby tamtędy uchodziły Ci spaliny to towarzyszyłyby temu bardzo głośne odgłosy pracy silnika. Po prostu pufały by tamtędy spaliny niemiłosiernie hałasując.
Moim zdaniem to sprawdź czy w zagłębienie w głowicy silnika gdzie jest przykręcony jest wtryskiwacz nie dostał się olej lub jakiś inny tłusty płyn (może cieknie tam ropa z przelewu na wtryskach) i to właśnie to po rozgrzaniu silnika się smaży i dymi.
Ostatnio zmieniony pn gru 29, 2008 22:51 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
- Ceglarz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli ewidentnie "sapie" to jest to mocno słyszalne, ale wtedy dymienie jest praktycznie zerowe, chyba że Ci któryś wężyk przelewowy przecieka i ropa pod wpływem temperatury paruje tworząc mgiełkę. Co o sapania spod wtrysku, jeśli będziesz się za to zabierał to oprócz nowej podkładki wyczyść dokładnie gniazdo wtrysku w głowicy ze wszelkiej sadzy, nagaru. i Dokręć to, ale z głową, żeby gwintów nie przeciągnąć.
Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]