Sprawdzenie manetki MFA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Sprawdzenie manetki MFA

Post autor: Lukasz_mk2 » wt gru 16, 2008 12:21

Mam problem ze swoją manetką, a mianowicei jak ciągnę ją do siebie by spryskać szybę przednią to czasem (choć nie zawsze) włancza mi się wycieraczka tylnej szyby, - z tego co czytałem na forum to u sporej ilości osób jest ten problem ale nigdzie nie widziałem rozwiązania. I tu moja prośba czy ma ktoś pomysł jak taką manetkę mogę sprawdzić "na sucho" tzn po wyciągnięciu z auta?? Chce to zrobić w domu ponieważ w aucie to zabardzo nie ma jak tego sprawdzić co jest nie tak.

Obrazek

Awatar użytkownika
sewooo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sewooo » wt gru 16, 2008 13:27

Lukasz_mk2, ja bym ściągnął kiere i odkręcił te manetki i je przeglądnął. Mi też coś sie dzieje z manetka ale lewą bo w prawo kierunek sie nie włącza czasem także napewno bede to rozbierał i tobie też radze wyciągnij przejrzyj może za dużo syfu itd

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt gru 16, 2008 15:43

warto rozebrać manetkę. Zwykle z powodu braku czasu zakłada sie nowa lub uzywkę. Ale na przykład ja postawnowiłem zajrzeć do sojej prawej , gdy mi się zaczęłły robić wariactwa z wycieraczkami. pryczyna usterki była taka że plastyk pomiedzy stykami manetki się wykrusza i zwęgla, ten wegiel jest na tle dobrym przewodnikiem że wystarczy do niewłasciwego uruchomienia przekaźników czy to przedniej czy tylnej wycieraczki. Ja sobie to wyczyściłe, ubytki plastyku wypełniłem klejem dwuskładnikowym, wyszlifowałem i jest sprawna.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”