jak sprawdzic sterownik od kliamtyzacji???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzic sterownik od kliamtyzacji???
witam mam prosbe mół by mi ktos powiedziec czy da sie sprawdzic sterownik od klimatyzacji . bo nie wiem czy sie spalił czy to wina czegos innego . mam golfa 3 tdi 90 koni 1Z. problem polega na tym ze ciagle mi wentylatory chodza
odłącz zasilanie sterownika , dwa bezpieczniki na sterowniku jeden duży drugi mały , nie powinien sie wtedy włączyć wentylator , jeśli sie nie włączy to zagrzej tak auto zeby włączył sie drugi bieg wentylatora , drugi bieg jest podłączony z pominięciem sterownika , jeśli drugi sie włączy to masz sterownik padnięty , jeśli po wyjeciu bezpieczników sterownika nadal wentylator będzie chodził to usterki musisz szukac gdzie indziej , np. wyłącznik termiczny wentylatora
[ Dodano: 08 Gru 2008 07:45 ]
jden bezpiecznik sterownika jest normalny , a drugi to blaszka przykręcona dwoma śrubkami
[ Dodano: 08 Gru 2008 07:45 ]
jden bezpiecznik sterownika jest normalny , a drugi to blaszka przykręcona dwoma śrubkami
gdy odłaczyłem te bezpiecznik i ta blaszke wentyaltory sie wyłączyły a nie mam go jak zagrzac dochodzi do 90 stopni i koniec wiec nie wiem jak załaczyc mu ten drugi bieg. jeszcze dodam ze to drugi sterownik który mozliwe ze sie spałi w ten sam sposób nie wiem czy gdzies jakies zwarcie idzie czy cos jak amcie jakies pomysły to posze pomózcie bo kupie kolejny i znowu spali sie
kolego ja mam to samo wentylator mi chodzi na 2 biegu i to jest padniety przełacznik(czujnik) wysokiego cisnienia wkrecany w osuszacz ("filtr weglowy") Czujnik to koszt okolo 140zl. Ja do lata odlaczylem 4pin wtyczke i jest ok. A na lato kupie nowy.
A powedzcie mi czy do wymiany tego czujnika trzeba spuszczac czynnik chlodzacy? Czy mozna wykrecic go normalnie?
A powedzcie mi czy do wymiany tego czujnika trzeba spuszczac czynnik chlodzacy? Czy mozna wykrecic go normalnie?