pomocy rozladowuje sie akumulator

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Loo82
Mały gagatek
Mały gagatek

pomocy rozladowuje sie akumulator

Post autor: Loo82 » ndz gru 07, 2008 11:40

witam
ostatnio lutowalem kabalki od przycisku szyb el. w tylnych drzwiach ( grubszy brazowy kabelek i cienki brazowo-bialy) kabelki te popekaly w rekawia laczacym drzwi z buda. przy tej operacji uszkodzilem koncowke wezyka centralnego zamka ( zostala zasleipona na czas zakupu sprawnego wezyka ). problem moj jest nastepujacy- mniej wiecej od tego czasu zaczal rozladowywac mi sie akumulator ( auto stoi 24h i juz nie kreci , nawet po 8 h ladowania pod prostownikiem ). co moze byc przyczyna? jakies zwarcie w tym co lutowalem czy moze pompa centralnego sie nie wylacza do konca i ciagnie prad? koncowke wezyka zaslepilem drutem elektrycznym 1,5. ewentualnie jak w najprostrzy sposob sprawdzic czy z akumulatora pobierany jest prad?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam Loo82
Ostatnio zmieniony ndz gru 07, 2008 11:41 przez Loo82, łącznie zmieniany 1 raz.

Poloneza? Owszem ale tylko wypić lub zatańczyć

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz gru 07, 2008 11:49

jeśli masz miernik elektryczny , to ustaw go na pomiar prądu A , potem zdejmij jeden kabel z klemy akumulatora i podłącz miernik w ten sposób że jeden kabel miernika podłącz do zdjętego kabla a drugi przewód miernika podłącz do klemy akumulatora z której zdjąłeś ten kabel , to jest łączenie tzw , szeregowe , i zobacz ile pobiera prądu , dopuszczalne jest maksymalnie 30 mA , oczywiście wcześniej wyłącz wszystko , czyli lampke w podsufitce , radio i.t.d

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz gru 07, 2008 12:01

Jak będzie za duży pobór to wyciągaj po kolei bezpiecnziki i sprawdzaj wskazania amperomierza. Jak po wyciągnięciu któregoś bezpiecznika pobór zmaleje to będziesz wiedział który odbiornik ciągnie prąd
Jakiś czas temu dziadek do mnie dzwoni, że mu aku siada i co rano na prostownik daje... Po tygodniu pojechałem do dziadka bo spory kawałek ode mnie mieszka i nie miałem wcześniej czasu. Na miejscu obadałem temat, wyłączyłem lampkę w podsufitce i powiedziałem że naprawione...ale to chyba tylko mój dziadek tak potrafi:)

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz gru 07, 2008 12:05

no chyba nie tylko Twój dziadek tak potrafi :bigok:

Loo82
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Loo82 » ndz gru 07, 2008 12:06

dziekuje panowie za pomoc. jeszcze dzis posprawdzam tak jak napisaliscie.
pozdrawiam Loo82

[ Dodano: 08 Gru 2008 20:33 ]
Qto pisze:Jak będzie za duży pobór to wyciągaj po kolei bezpiecnziki i sprawdzaj wskazania amperomierza. Jak po wyciągnięciu któregoś bezpiecznika pobór zmaleje to będziesz wiedział który odbiornik ciągnie prąd
Jakiś czas temu dziadek do mnie dzwoni, że mu aku siada i co rano na prostownik daje... Po tygodniu pojechałem do dziadka bo spory kawałek ode mnie mieszka i nie miałem wcześniej czasu. Na miejscu obadałem temat, wyłączyłem lampkę w podsufitce i powiedziałem że naprawione...ale to chyba tylko mój dziadek tak potrafi:)
mam taki miernik http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=495384606 i po nastawinieu ne to zielone pole nic nie pokazuje. natomiast po podlaczeniu szeregowym V pokazuje caly czas 12 v nawet po wyjeciu szystkich bezpienikow. nie tyrajcie mnie za nieumiejetnosc poslugiwaniu sie miernikiem tylko pomozcie prosze.
Ostatnio zmieniony pn gru 08, 2008 21:34 przez Loo82, łącznie zmieniany 1 raz.

Poloneza? Owszem ale tylko wypić lub zatańczyć

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”