Jakie tarcze, klocki, bębny i szczęki wybrać?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie tarcze, klocki, bębny i szczęki wybrać?
Witam.
Tak jak w temacie, muszę zmienić bębny z tyłu bo mają już duże ranty, z jednej strony szczęk już nie ma i pomyślałem że przy okazji wymienię z przodu tarczę i klocki, co prawda klocki mają dopiero rok ale tarcze należało by już wymienić.
I teraz jakie najlepiej kupić? Mam do wyboru cały komplet firmy HART za ok 210zl lub tarcze i bębny BREMBO a klocki i szczęki FERODO za ok 360zł.
Co brać? Mechanik polecał mi Harta i wiem że mają dość dobre części bo mam ich amortyzatory i nie narzekam. Czekam na jakieś porady tylko konkretne, nie że Brembo to znana firma tylko praktyczne zastosowania.
Pozdrawiam Kamil
Tak jak w temacie, muszę zmienić bębny z tyłu bo mają już duże ranty, z jednej strony szczęk już nie ma i pomyślałem że przy okazji wymienię z przodu tarczę i klocki, co prawda klocki mają dopiero rok ale tarcze należało by już wymienić.
I teraz jakie najlepiej kupić? Mam do wyboru cały komplet firmy HART za ok 210zl lub tarcze i bębny BREMBO a klocki i szczęki FERODO za ok 360zł.
Co brać? Mechanik polecał mi Harta i wiem że mają dość dobre części bo mam ich amortyzatory i nie narzekam. Czekam na jakieś porady tylko konkretne, nie że Brembo to znana firma tylko praktyczne zastosowania.
Pozdrawiam Kamil
-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
wziałbym to,lecz jeśli nie byłoby dużej różnicy pokusiłbym się na ate,hart to nic innego jak części produkowane,tylko dla tej hurtowni,tak samo jak 4max dla intercarsu,czesci tanie i hm nie zawsze powiedzmy trwałe,choc ostatnio sie porawiłycombo21 pisze:tarcze i bębny BREMBO a klocki i szczęki FERODO za ok 360zł.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja mam tacze brembo przód i klocki F. płaciłem 2 tyg temu 120 zł
Rok temu założyłem bębny Hart z szcękami harta płaciłem 119 złi są bardzo dobre
Rok temu założyłem bębny Hart z szcękami harta płaciłem 119 złi są bardzo dobre
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI

łożyska bym oddał powied zile Ci wytrzymają
- grandi
- Lord GTI

Te harta przerabiałem wszystkie łóżyska naściemniaj w sklepie że ojciec ci kupił i są nie potrzebne
Polecam ci łózyska koyo Ruvilla albo Marly czy jakoś tak w takim niebieskim opakowaniu
Koszt 25-30
W Łodzi kupisz je te niebieskie dobre co teraz mam Marley czy jakoś tak albo w takiej budce zaraz za krańcówką na Limanowskiego jadąc z miasta po prawej przed stacją Lotoswidać ją z Limanowskiego ostatnio jak się pytałem 30 zł
Polecam ci łózyska koyo Ruvilla albo Marly czy jakoś tak w takim niebieskim opakowaniu
Koszt 25-30
W Łodzi kupisz je te niebieskie dobre co teraz mam Marley czy jakoś tak albo w takiej budce zaraz za krańcówką na Limanowskiego jadąc z miasta po prawej przed stacją Lotoswidać ją z Limanowskiego ostatnio jak się pytałem 30 zł
Ostatnio zmieniony śr gru 03, 2008 01:48 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
grandilodz, to są te łożyska na "TYŁ ORYGINALNEJ FIRMY JAPOŃSKIEJ KOYO" http://moto.allegro.pl/item490659795_su ... _skod.html
tylko one są w pudełkach Harta
a te na przód to są właśnie w niebieskim opakowaniu, zobaczę dokładnie co to za producent
tylko one są w pudełkach Harta
a te na przód to są właśnie w niebieskim opakowaniu, zobaczę dokładnie co to za producent
- grandi
- Lord GTI

No i sprawdziłem, na tył są łożyska KOYO tylko w opakowaniu HART a na przód odziwo też KOYO
tylko w opakowaniu OPTIMAL a jak czytamy na stronie Optimal: Posiadamy status jedynego autoryzowanego dealera łożysk japońskiej marki KOYO® czyli nie taki zły zakup chyba nie 
Ostatnio zmieniony śr gru 03, 2008 20:41 przez combo21, łącznie zmieniany 1 raz.