Przekładnia kierownicza XTR do 1,9TDI ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wojtas3
Mały gagatek
Mały gagatek

Przekładnia kierownicza XTR do 1,9TDI ?

Post autor: wojtas3 » czw lis 27, 2008 12:52

Witajcie
Mam problem - muszę wymienić przekładnie kierowniczą w moim MK3. Mechanik wymontował ją ostatnio, stwierdził, że jest do wymiany i teraz szukam jakiejś używki w rozsądnej cenie i dobrym stanie.
Problem jest jednak taki, że mechanik spisał z niej numery i jest tam fraza "USA XTR". I teraz moje pytanie brzmi, czy oferowane na allegro (jest ich kilka...albo kilkanascie) będą pasowały?
Mam wersję ze wspomaganiem, dokładniej to jest 1,9 TDI (90KM) wersja GT, rok produkcji 1994, sprowadzony z Włoch.
Mechanik powiedział mi, że są dwa rodzaje tych przekładni. Z tego co się zorientowałem to ZF i właśnie XTR. A gość na szrocie powiedział, że to nie ma znaczenia i każda "ze wspomaganiem" będzie pasowała.

Proszę - wypowiedzcie się w tej kwestii, bo nie wiem czego mam szukać, a goni mnie trochę czas - muszę zrobić badanie techniczne, a w takim stanie raczej nie przejdzie.

Proszę o możliwą pomoc.

Pozdrawiam
wojtas3

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » czw lis 27, 2008 14:13

wojtas3, a czemu nie dasz przekładni do regeneracji? taniej, szybciej i masz spokój na następne parę tyś km. Kupisz używkę i tak do końca nie będziesz wiedział co posiadasz może się zdażyć, że wytrzyma Ci tylko pół roku i wtedy co? a tak masz gwarancje i spokojną głowę.

Dziki

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » czw lis 27, 2008 18:10

wojtas3 pisze: właśnie XTR
xtr to nie inaczej trw nr podałem ci na gg beda pasować nie ma bata na to

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”