Witam wszystkich
Mam problem który jak a razie znam z opowiadań poprzedniego własścciela auta. Kupiłem je miesiąc temu i nie wiem co i jak. Otóż powiedział mi ten człowiek że jak jest mało paliwa w samochodzie (coś koło rezerwy) to jak się ruszy ze świateł pełnym ogniem to podobno potrafi się zapowietrzyć (VW Bora Variant 1,9 TDI 130KM rocznik 2002 special). Nie wiem czy to po prostu takie ułożenie zbiornika to powoduje czy jest jakis problem. Jak do tej pory wypalałem paliwo to poziomy 1/5 zbiornika i żadnych problemów ale gościu powiedział że to się dzieje prawie przy rezerwie. Wiem że kiedyś miałem tego typu problem w subaru legacy. Ale tam jak zajrzałem to zbiornik był dosyć płaski i jak się ruszyło ze świateł z pedałem w podłodze to całe paliwo leciało do tyłu i samochód się trochę dławił. Tam to było normalne a tu nie wiem czy coś się nie dzieje. Jakieś pomysły koledzy? Chętnie posłucham kogoś mądrzejszego ode mnie.
VW BORA: Problemy z dławieniem się auta jak jest mało paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jak ja nabyłes niedawno to czeka Cie wymiana płynów,oleju i filtrow.Chyba ze znasz tak dobrze poprzedniego własciciela ze mozesz mu zaufac ze wszystko jest wymienione zgodnie z eksploatacja. Moze zmiana filtra paliwa cos da.
Zreszta niech ktos kto jezdzi z takim silnikiem Ci doradzi czy to normalny objaw.
Zreszta niech ktos kto jezdzi z takim silnikiem Ci doradzi czy to normalny objaw.
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 22:14 przez mariosol, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wypalać paliwa poniżej rezerwy,albo nie butować jak już wypaliło siędrewniaq pisze:Jak do tej pory wypalałem paliwo to poziomy 1/5 zbiornika i żadnych problemów ale gościu powiedział że to się dzieje prawie przy rezerwie.
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 22:22 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam ten sam samochodzik co ty Bora 1,9 TDI (130 KM ASZ ) i u mnie taki objaw nie wystepuje . A powiem ci ze pare razy jechalem juz na oparach 
Nawet nie wiem czy wiesz
Nasze życie to dym
Ucieka nam między palcami
Ty i ja to trójkąty o czterech bokach
Ty i ja to ognie świecy
Gasnące na mrugnięcie oka....
Nasze życie to dym
Ucieka nam między palcami
Ty i ja to trójkąty o czterech bokach
Ty i ja to ognie świecy
Gasnące na mrugnięcie oka....