alternator bosch-ukręciłem wyjście ładowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
alternator bosch-ukręciłem wyjście ładowania
wyciagałem alternator zeby te kółko ze spzregłem zmienic i coś mi sie ta sruba plusowa nie chciała odkręcić i nagle popuściła(nakrętka ani drgnie)...dzisiaj auto zdechło bo nie bylo ładowania,,jak poruszałem tą srubą to wskakiwało ładowanie....moje pytanie jak to naprawić ?jak ta śruba jest zamocowana od środka bo to coś tam nie łaczy!podobno ona jest wprasowana ? ktoś z tym juz walczył?alternator to bosch 90 A rok 97
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Jeśli Kolega czuje się na siłach - polecam rozbiórkę alternatora aż do ukazania się łebka tej śruby i złapanie go kluczykiem a potem dokręcenie. Zależnie od wersji może trzeba będzie przylutować wyjście z takiej płytki z diodami do zacisku tej śruby.
Tak czy inaczej, naprawa praktycznie bez wkładu finansowego pod warunkiem poświęcenia nieco czasu na robotę, ale teraz dłuuugi weekend, można powalczyć.
Tak czy inaczej, naprawa praktycznie bez wkładu finansowego pod warunkiem poświęcenia nieco czasu na robotę, ale teraz dłuuugi weekend, można powalczyć.