Skrzynia biegów MKIII

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

naian
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Skrzynia biegów MKIII

Post autor: naian » ndz lip 24, 2005 20:30

Przy szybkiej zmianie z 1 na 2 slysze nieprzyjemny zgrzyt. Czym to moze byc spowodowane? Jaki mniej wiecej jest koszt naprawy takiego czegoś? Tylko nie mówcie że mam sobie kupić nową skrzynie :)

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Skrzynia biegów MKIII

Post autor: piotr1979 » ndz lip 24, 2005 22:56

naian pisze:Przy szybkiej zmianie z 1 na 2 slysze nieprzyjemny zgrzyt. Czym to moze byc spowodowane? Jaki mniej wiecej jest koszt naprawy takiego czegoś? Tylko nie mówcie że mam sobie kupić nową skrzynie :)
na sete synchronizator.nie wiem ile bo nie robilem nigdy tego.ale skrzyni napewno nie bedziesz musial wymienic.pozdro

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Awatar użytkownika
Unicron
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Unicron » ndz lip 24, 2005 23:19

ja mam taki zgrzyt przy wrzucaniu 1, czy synchronizator jest jeden dla wszytkich biegów czydal każdego osobny i czy aby go wymienićpotrzeba demontować skrzynię czy da się dojść jakoś inaczej?

Pozdrawiam
Unicron

GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl

Awatar użytkownika
andrz3j
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrz3j » ndz lip 24, 2005 23:46

1. na kazda zebatke od biegu oddzielny synchronizator i trzeba wyjac i rtozebrac skrzynie.
Aby mniej zgrzytało przy pzrzezucaniu z 1 na 2 poczekaj az obroty zejda, nie wrzucaj na wysokich obrotach.. a jesli na 1 zgrzyta moznza zrobci tak aby najpierw wrzucic 2 a potem 1 - powinno pomuc

Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » pn lip 25, 2005 00:21

sprobj wymenic olej, czasem pomaga, ale pelny syntetyk, !!! i wlej tyle ile trzeba. Jesli nie pomoze to regulacja zmiany biegow. Ewentualnie synchronizato, Mozesz zobaczycz co bedzie sie dzialo, jak jedziesz to wrzuc po 1 zamiast 2 to 3 ale trzymaj sprzeglo ! i pozniej 2 jesli zgrzyta to napewno nie bedzie synchronizator.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”