Gniazdo sondy lambda w 1.6 mono
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gniazdo sondy lambda w 1.6 mono
Witam wszystkich!
Sluchajcie taki problem: mam urwaną wtyczke w obwodzie sondy lambda od strony komputera. Z tej wtyczki wychodza cztery przewody ( bialy, żółty , brazowo-czarny i biało-czerwony) a w wiazce przewodów jest jeszcze dodatkowy przewod koloru czarnego. Co z nim zrobic? Połaczylem to wszystko wedle kolorow, nie podlaczajac czarnego i silnik narescie zaczol chodzic rowna z ta różnica, ze monowtrysk zaczoł glosno pracowac.
Dziekuje z góry za pomoc
Sluchajcie taki problem: mam urwaną wtyczke w obwodzie sondy lambda od strony komputera. Z tej wtyczki wychodza cztery przewody ( bialy, żółty , brazowo-czarny i biało-czerwony) a w wiazce przewodów jest jeszcze dodatkowy przewod koloru czarnego. Co z nim zrobic? Połaczylem to wszystko wedle kolorow, nie podlaczajac czarnego i silnik narescie zaczol chodzic rowna z ta różnica, ze monowtrysk zaczoł glosno pracowac.
Dziekuje z góry za pomoc
Ostatnio zmieniony pn maja 04, 2009 08:30 przez moscov, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
kolego silnik ABU ma sonde cztero przewodową , tylko jest tak że z sondy wychodzą kable koloru biały x2, czarny , szary , ale to tylko z sondy potem za gniazdem masz tak , biały z sondy do złącza , ze złącza do sterownika wychodzi biało - czerwony , drugi biały z sondy do złącza , a ze złącza wychodzi brązowo-czarny , następnie czarny ze sondy do złącza a ze złącza wychodzi do sterownika biały no i ostatni ze sondy szary do złącza , a od złącza do sterownika zielono-czerwony , tak więc tylko dwa kable idą do sterownika czarny i szary , a pozostałe dwa , obydwa białe to jest grzanie sondy
[ Dodano: 26 Paź 2008 12:14 ]
nie wiem co tam jest pokombinowane , ale oryginalnie sonda w ABU nie jest ekranowana , chyba że to jest ekran z czujnika spalania stukowego bo silnik ABU powinien miec takowy
[ Dodano: 26 Paź 2008 12:16 ]
bo czujnik spalania w tych silnikach ma kable koloru szary , biały , no i czarny jest ekranem
[ Dodano: 26 Paź 2008 12:14 ]
nie wiem co tam jest pokombinowane , ale oryginalnie sonda w ABU nie jest ekranowana , chyba że to jest ekran z czujnika spalania stukowego bo silnik ABU powinien miec takowy
[ Dodano: 26 Paź 2008 12:16 ]
bo czujnik spalania w tych silnikach ma kable koloru szary , biały , no i czarny jest ekranem
- Paweł Marek
- V.I.P.