Słyszałem że jak na sub za 150zł to Soling CP123 gra całkiem nieźle... Dobrze się wypowiadał ktoś na forum o JBL GT5 12 więc też się nad nim zastanawiałem... Czy może polecicie coś innego? Jestem otwarty na propozycje

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
mam ten glosnik i akurat do modelu S4 (2x4ohm) potrzebny jest wzmak monoblok pracujacy stabilnie przy 2 ohm. Ew 4kanalowy ktory w mostku bedzie stabilny przy 2ohm, choc o taki ciezko i sa dosc drogie, a do tego on nie kosztuje 300zl a grubo drozej (ok 799zl)w0jta5 pisze:RE Audio RE-12 S4 i nie będziesz żałował
dla lepszej kontroli glosnikow i dla ich dobra (ustawienia wzmaka max na 75%, powyzej wzmacniacz znieksztalca i katuje cewke/-ki glosnika - zazwyczaj tego nie slychac) lepiej jak wzmak ma wiecj mocy niz glosnikihayperekpo pisze:RE-10S4 ma 175w RMSu... jeśli ten wzmak ma teoretycznie 210W w mostku (w co jednak nie wierzę), to trzeba ostrożnie obchodzić się za gain'em.
szfagier pisze:mam ten glosnik i akurat do modelu S4 (2x4ohm) potrzebny jest wzmak monoblok pracujacy stabilnie przy 2 ohm. Ew 4kanalowy ktory w mostku bedzie stabilny przy 2ohm, choc o taki ciezko i sa dosc drogie, a do tego on nie kosztuje 300zl a grubo drozej (ok 799zl)w0jta5 pisze:RE Audio RE-12 S4 i nie będziesz żałował
[ Dodano: 30 Paź 2008 08:57 ]dla lepszej kontroli glosnikow i dla ich dobra (ustawienia wzmaka max na 75%, powyzej wzmacniacz znieksztalca i katuje cewke/-ki glosnika - zazwyczaj tego nie slychac) lepiej jak wzmak ma wiecj mocy niz glosnikihayperekpo pisze:RE-10S4 ma 175w RMSu... jeśli ten wzmak ma teoretycznie 210W w mostku (w co jednak nie wierzę), to trzeba ostrożnie obchodzić się za gain'em.
Dodam ze za 300zl to nic w miare ciekawego nie kupisz(chyba ze uzywane), na sam glosnik trzeba wydac ok 350zl + skrzynia zeby to w miare gralo
Ano realne, tylko przy jakim THD? Wiesz, sam rozmiar i waga jeszcze nie świadczą o mocy. Mój juniorek-szkrab i drobinka, a ma te 150W w mostku...PiCeK99 pisze:hayperekpo a czemu niby wątpisz że ten wzmak ma 210W w mostku? Jest dosyć spory i ciężki, wszędzie piszą że ma podobno 150-200W w RMSie na kanał, więc w mostku te około 200 jest chyba realne?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości