witam wszystkich! mam taki kłopot:
podczas jazdy coś mi huczy z tyłu. Wymieniłem łożyska, ale nic nie pomogło. Robiłem to sam więc być może coś zrobiłem nie tak( smaru nie żałowałem,ustawiłem luz itd), a to cholerstwo dalej huczy. Dodatkowo zauważyłem,że tylne koła dziwnie mi się rozjeżdżają (dołem na zewnątrz i ściera mi mocno jedną z opon). Gdy zaś ruszam kołem w pionie to luz jest większy niż w poziomie.
Ktoś ma pomysł od czego to i jak to usunąć???
Z góry wielkie dzięki!
huki z tyłu golfa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
W golfiku poza łożyskami, oponami i hamulcami z tyłu nie ma co chałasować. Czop na którym siedzą łozyska jest przykręcony do osi, od góry trzyma wszystko amortyzator. Skoro kolega zmienił łożyska to pewnie widział stan hamulcy właściwie to szczęk i bębna. Może to oponka ma guza albo coś nie tak jest ze sprężyną albo z amorkiem i "pupa" golfikowi siedzi i oponka gdzies dociera. Sparwdź wszystkie mocowanie czy są na sztywno. A może padło Ci mocowanie całej tylnej osi - chociaz to nie powinno chuczeć tylko gruchotać
powodzenia
powodzenia
- maniek8855
- Forum Master
-
- Użytkownik
- Kontakt: