Digifant do PL-ki
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Digifant do PL-ki
Witam!
Zastanawiam sie nad podniesieniem mocy w mk2 gti 16v PL i chcialem sie poradzic jak zrobic to najlepiej. Myslalem nad wlozeniem wałków od KR-a i zalozenia digifanta + stożek. Jezeli ma ktos podobna przerobke to prosilbym o opis od czego zaczac no i przedewszystkim u kogo najlepiej to zrobic zeby bylo zrobione z glowa...
pozdrawiam i czekam na info
Zastanawiam sie nad podniesieniem mocy w mk2 gti 16v PL i chcialem sie poradzic jak zrobic to najlepiej. Myslalem nad wlozeniem wałków od KR-a i zalozenia digifanta + stożek. Jezeli ma ktos podobna przerobke to prosilbym o opis od czego zaczac no i przedewszystkim u kogo najlepiej to zrobic zeby bylo zrobione z glowa...
pozdrawiam i czekam na info
bindziak
cóż skoro nie chce Ci się szukać na forum ... to napisze tak na szybko że:bindziak pisze:Jezeli ma ktos podobna przerobke to prosilbym o opis od czego zaczac
digi I - 1000 zeta ze wszystkim co trzeba dokupić.
Stozek K&N - 200 zł plus 100 zeta na inne części dolotu (rury, osłony)
Wałki - szkoda czasu i kasy na zmianę wałka ssącego z PL na KR. Lepiej od razu kup wałki z ABF... - koszt hmm od 300 w górę..
Nie wiem ile masz lat i czy kumasz mechanikę i elektrykę ale jak nie, to nie będzie Ci łatwo znaleźć kogoś kto to zrobi. Tzn są w Polsce ludzie którzy to robili (np ja.mówię o digi) ale nikt chyba specjalnie do Ciebie nie pojedzie żeby to zrobić. No chyba że dobrze zapłacisz... a sam możesz też spróbować o ile masz możliwość unieruchomienia auta na kilka/kilkanaście dni.... kilkadziesiąt dni
pzdr
tylko digi I,poczytaj na forum tematów jest sporo o tym
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 08:32 przez gumiś, łącznie zmieniany 3 razy.
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Bez kolektora dolot KR 50mm może nie wyjść oczekiwany efekt.
Więc tak:
-wałki ABF
-kolektor dolot 50mm
-digi + strojenie (ale jak niemasz problemów z wtryskiem to można go jeszcze troche zostawić żeby budżetu nie nadwyrężać)
-kolektor wydech i troche popracowac z wydechem też koniecznie
na upartego jakby Ci jeszcze było mało:
-ostrzejsze wałki
-remont głowicy
-porting głowicy
-wyważenie i odchudzenie koła zamachowego... tutaj do końca nie wiem co i jak to moze ktoś sie wypowie czy warto samo koło wyważać czy jeszcze coś razem z nim?
Więc tak:
-wałki ABF
-kolektor dolot 50mm
-digi + strojenie (ale jak niemasz problemów z wtryskiem to można go jeszcze troche zostawić żeby budżetu nie nadwyrężać)
na upartego jakby Ci jeszcze było mało:
-ostrzejsze wałki
-remont głowicy
-porting głowicy
-wyważenie i odchudzenie koła zamachowego... tutaj do końca nie wiem co i jak to moze ktoś sie wypowie czy warto samo koło wyważać czy jeszcze coś razem z nim?
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 08:41 przez CSR_GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
18K4F inside... RWD car :)
Sprawdź jak chodzi 16V z ori mapą i później się wypowiadajCSR_GTI pisze:ale jak niemasz problemów z wtryskiem to można go jeszcze troche zostawić żeby budżetu nie nadwyrężać)
Ostatnio zmieniony wt paź 21, 2008 16:05 przez toffic, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
toffic, nie unos sie mu chodzilo o zostawienie kajeta... popraw pisownie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
koło można samo, ale jeśli już jedzie się po bandzie to można troche zdjąć z wagi wału, lekkie koła pasowe, wtedy całość trzeba jak najbardziej dokładnie wyważyć, jednakże taki setup to bardziej do ścigawek bo auto będzie miało charakterystyke motocyklowąCSR_GTI pisze:-wyważenie i odchudzenie koła zamachowego... tutaj do końca nie wiem co i jak to moze ktoś sie wypowie czy warto samo koło wyważać czy jeszcze coś razem z nim?
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
- smokatsu84
- Użytkownik
- Kontakt:
Jest auto z takim setupem na forum ? Ew. bez digi ? Ciekawe jaki wynik jest możliwy +/- ?CSR_GTI pisze:Więc tak:
-wałki ABF
-kolektor dolot 50mm
Ja mam u siebie, dół od 9A głowica KR, wałki ABF; kolektor narazie 42mm a wydech seria.
Ke- jetronik chodzi perfect tzn. wszystkie czujniki sprawne żadnych problemów z nim nie mam. Sam wyregulowałem
Nie powiem jakoś to jeździ ale zastanawia mnie co by mu dało DIGI I po strojeniu?
Ke- jetronik chodzi perfect tzn. wszystkie czujniki sprawne żadnych problemów z nim nie mam. Sam wyregulowałem
Nie powiem jakoś to jeździ ale zastanawia mnie co by mu dało DIGI I po strojeniu?
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- smokatsu84
- Użytkownik
- Kontakt:
też mi się tak wydaje~hamownia prawde Ci powie,
odkop odkopem ale sie nie zaśmieca
odkop odkopem ale sie nie zaśmieca
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514