Problem z VAG-iem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z VAG-iem
Witajcie
Mam taki oto problem kupiłerm VAG USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2 i nie chce nawiązac połaczenia z modułem konfortu, większość połaczeń jest realizowana. Chciałem sobie sprawdzić czy mogę sobie ustawić domykanie szyb i blokowanie centralnego po przekroczeniu 15 km/h. CZy ktoś z Was ma jakies doświadczenia z tym problemem.
Mam taki oto problem kupiłerm VAG USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2 i nie chce nawiązac połaczenia z modułem konfortu, większość połaczeń jest realizowana. Chciałem sobie sprawdzić czy mogę sobie ustawić domykanie szyb i blokowanie centralnego po przekroczeniu 15 km/h. CZy ktoś z Was ma jakies doświadczenia z tym problemem.
-
greg
- FILIP_1988
- Ma gadane

Re: Problem z VAG-iem
z tego co mi wiadomo,to vagiem nie ustawisz domykania szyb z pilota8153 pisze:Witajcie
zobacz tu http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=1130
-
greg
Jakiego fejsa używasz tzn. jakiego producenta? Jak czytam VAG USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2 to od razu kojarzy mi się z Viakenem. Czasami zdarza się że tzw. klony oryginalnych fejsów mają problemy z dogadaniem się z niektórymi sterownikami w pojeździe, a inne inne dogadują się bez problemów. Może to być powodem jakichś niedokładności w wykonaniu. Jeżeli interfejs USB instaluje się na wirtualnym porcie COM to spróbuj może pobawić się z ustawieniami tego portu w menedżerze urządzeń, może to coś zmieni
JaroW
Własnie posiadem ten interfejsc o którym piszesz od Viakena. A jakie zmiany bys sugerował ?Jarowo pisze:Jakiego fejsa używasz tzn. jakiego producenta? Jak czytam VAG USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2 to od razu kojarzy mi się z Viakenem. Czasami zdarza się że tzw. klony oryginalnych fejsów mają problemy z dogadaniem się z niektórymi sterownikami w pojeździe, a inne inne dogadują się bez problemów. Może to być powodem jakichś niedokładności w wykonaniu. Jeżeli interfejs USB instaluje się na wirtualnym porcie COM to spróbuj może pobawić się z ustawieniami tego portu w menedżerze urządzeń, może to coś zmieni
Nie miałem jak odpisać wcześniej ale można spróbować zmieniać maksymalną szybkość portu (nie wiem ile masz ustawione , ale raczej w dół) i w zaawansowanych USB transfer sizes i latency timer. Nie znam recepty ile powinno być ale skoro jest możliwość zmiany ustawień to warto spróbować, ale zabawy z tym w cholerę. Niektórzy twierdzą że zabawa ustawieniami portu czasami pomaga, jeżeli wina za brak komunikacji leży po stronie fejsa (fejs ma problemy w określonych sytuacjach z komunikacją z komputerem). Jak wina jest po stronie samochodu to niestety to nie pomoże
JaroW
Zmieniałem juz ustawienia portu i bez zmian. Generalnie nie ma problemu z połączeniami, problem jest tylko z połączeniem sie do modułu komfortu, centralnego i chyba tyle. Pisałem do Viakena i padła taka wypowiedz, że skoro nie moze sie podłączyc to prawdopodobnie nie mam tej elektroniki. Tego sam juz nie wiem auto jest z 2001 roku i nie wydaje mi sie zeby tak bylo.