Płyn uszczelniajacy do chłodnic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Płyn uszczelniajacy do chłodnic
Wydaje mi sie ze mam gdzies niewielki wyciek, czytalem na forum o jakims magicznym plynie. czy ten plyn naprawde dziala? czy moze na cos zaszkodzic?
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zastosować tylko połowę specyfiku tym bardziej że kosztuje 8zł i stosować się ściśle do instrukcji
Proszki NP.Stop Leak/Xeramic Radiator Sealer/LEAK SEALER/
Płyn Np.PLATINUM IMPACT Orlenu/Intertec/
jest tego troche
Proszki NP.Stop Leak/Xeramic Radiator Sealer/LEAK SEALER/
Płyn Np.PLATINUM IMPACT Orlenu/Intertec/
jest tego troche
Ostatnio zmieniony ndz paź 05, 2008 13:15 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja polecam srodek z STP do uszczelniania chłodnic. 3 miesiace temu miałem jakis wyciek z chłodnicy ze na odcinku 20km po zalaniu do pełna układu włączała sie kontrolka na desce.. po zastosowaniu tego uszczelniacza do tej pory spokój.. wcześniej mi jeszcze gdzieś troszke ubywało płynu ale w ilościach takich ze dolać musiałem coś raz na 3-4 miechy... silnik sie nie grzeje.. wszystko działa jak być powinno
wlasnie u mnie bylo cos podobnego..tyle ze ja wyciagnalem waz co bezposrednio prowadzi do nagrzewnicy i tam nasypalem, i trzymalem go przez jakis czas na wolnych obrotach tak zeby termostat sie nie otworzyl i zeby nie poszlo na duzy. spisalo sie bo nie cieknie i szyby nie paruja, tyle ze w ciagu tygodnia ubylo mi malutko bo moze kieliszek, pol plynu i zaczalem sie zastanawiac nad wlaniem tego plynu co wszyscy go tak chwale problem jest w tym ze nie wiem czy ten plyn nie zatka czegos nieodpowiediniego i nie zrobi jeszcze wiekszego problemu niz jest...dziejo pisze:powiem ci kiedyś ale nie w vw zastosowałem specyfik (proszek) wsypałem go do zbiorniczka a miałem wyciek na króćcu nagrzewnicy o dziwo spełnił swoje zadanie