Dziwne drgania podczas hamowania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne drgania podczas hamowania
Witam
W moim golfie podczas hamowania w przednim zawieszeniu coś dziwnie drga nie sa to hamulce bo te już sprawdziłem. Ale zauważyłem że jak podniosę samochód to po jednej stronie kolumna MacPersona ma luz w kielichu i tu moje pytanie czy to może mieć wpływ na te drgania.
W moim golfie podczas hamowania w przednim zawieszeniu coś dziwnie drga nie sa to hamulce bo te już sprawdziłem. Ale zauważyłem że jak podniosę samochód to po jednej stronie kolumna MacPersona ma luz w kielichu i tu moje pytanie czy to może mieć wpływ na te drgania.
tak może prawdopodobnie masz uszkodzone łożysko i gume na górnym mocowaniu amortyzatora
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 22:36 przez Mirek39m, łącznie zmieniany 1 raz.
Mirek
tadix, co Ty piszesz
łożysko z gumą to max 50 zł ale do tego trzeba rozpiąć tą strone zawieszenia co potrzeba i wyciągnąć cała kolumne (w sensie amorek)
a dokładnie w intercarsie kosztuje 41,88 firma BOGE a SACHSA kosztuje 46,06
wygląda to tak:
łożysko z gumą to max 50 zł ale do tego trzeba rozpiąć tą strone zawieszenia co potrzeba i wyciągnąć cała kolumne (w sensie amorek)
a dokładnie w intercarsie kosztuje 41,88 firma BOGE a SACHSA kosztuje 46,06
wygląda to tak:
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 23:06 przez Kulon, łącznie zmieniany 4 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
To w takim razie biorę sie do roboty. Dziś poszukam części a w sobotę będzie demolka . A mam jeszcze jedno pytanko żeby wymienić to łożysko trzeba zdjąć sprężynę z kolumny.
No i oczywiście czy to zlikwiduje te drgania? ale to się zobaczy.
No i oczywiście czy to zlikwiduje te drgania? ale to się zobaczy.
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 07:45 przez Jarek_NS, łącznie zmieniany 1 raz.
Mirek39m, akurat tak chyba trafiłeś, ja jak założyłem sachsa to wszystko jest OK, a różnica cześci miedzy ASO a np: sachsa, czy boge jest tylko w cenie według mnie - wkońcu serwis musi sie jakoś utrzymać, a większość rzeczy z aso i tak jest taka sama jak w innym sklepie oprócz pudełeczka
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 08:03 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
Re: Dziwne drgania podczas hamowania
A czy jak samochód stoi normalnie na ziemi i poruszasz kołem na boki łapiąc za góre opony to czuć delikatny luz?Jarek_NS pisze:Witam
- Sailor Ripley
- Nowicjusz
Sailor Ripley, do amortyzatora jest przykręcone to łożysko i musisz je raczej wyciągnąć i zainstalowac na imadle bo raczej łatwo się nie odkręci nakrętka którą przykręcone jest to łożysko w takim układzie, u mnie jak było wymieniane to była rozebrana cała kolumna i później złożenie i zbierzność
może inaczej się da ale ja nie wiem
łożysko jest do wymiany gdy jest zatarte (towrzyszy temy trzeszczenie podczas skręcanie kołami, bardzo czesto i na postoju) gdy guma jest wybita to mogą być ruchy amorka
jak u siebie wymieniałem to guma była w idelanym stanie a łożysko nawet nie drgnęło tylko się rdza posypała jak podziałała na nią grawitacja
może inaczej się da ale ja nie wiem
łożysko jest do wymiany gdy jest zatarte (towrzyszy temy trzeszczenie podczas skręcanie kołami, bardzo czesto i na postoju) gdy guma jest wybita to mogą być ruchy amorka
jak u siebie wymieniałem to guma była w idelanym stanie a łożysko nawet nie drgnęło tylko się rdza posypała jak podziałała na nią grawitacja
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 18:57 przez Kulon, łącznie zmieniany 2 razy.
PL
PL
- Sailor Ripley
- Nowicjusz