pyt 1. mam golfa I 1.8 GTI skrzynia 5 problem polega na tym że jak przyśpieszam i mam na liczniku ok 70km/h i gdy naciskam lekko na pedał sprzęgła zaczyna szumieć (drżeć) ale tylko jak silnik ciągnie bo jak popuszcze gaz już nie ma tego szumu, wyciągałem skrzynie ale tam niema żadnego łożyska jast tylko długi palec który wystaje ze skrzyni dodam że wymieniłem docisk razem z tarczą (najtanszy kupiłem) więc niemam pojęcia co może powodopwać ten szum może ten palec(drut) co siedzi w skrzyni jest troszke krzywy i to powoduje te szumu. może mi ktoś poradzić co ewentualnie wymienić??
pyt 2. drugi problem polega na tym że jak jade też już dość szybko ponad 100km/h po prostej drodze i dodaje gaz do dechy auto się rozpędza i wtedy czuje drgania w przodzie samochodu tak jak by przegub miał jakieś bicie, koła mam wyważone kierownica nawet niedrgnie przy dużych prędkościach już niewiem co mam robić wymieniać przegupy tylko który? jest na to jakieś lekarctwo?? z góry dzięki za pomoc (rade) pozdrawiam adam ewentualna pomoc na gg 1623337
szum sprzęgła przy wyciskaniu oraz problem chyba z przegubem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adasiek231
- Nowicjusz
- Kontakt:
- adasiek231
- Nowicjusz
- Kontakt: