tarcze zurzyte czy nie??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tarcze zurzyte czy nie??
na tarczach (tarcze wentylowane) mam juz ranty ich glebokosc okolo 3 mm czy tarcze nadaja sie juz do wymiany czy jeszcze moge na nich jezdzic??
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt:
przede wszystkim trzeba sprawdzic wymiar minimalny grubości tarczy choc jak piszesz 3mm to ja sie od razu zastanawiam czy dobrze widzę,że piszesz
do drugie zanim sie ułożą na takiej tarczy to też powierzchnia styku klocka z tarcza może byc za mała
po trzecie TO TWOJE BEZPIECZEŃSTWO i nie ma co tego odkladac,ceny nie są juz tak powalające,chyba ,ze chcesz kupic jakieś Brembo Max czy EBC

po pierwsze po założeniu nowego klocka na takie tarcze szybciej się zużyjąPavlo GT pisze:czy jeszcze moge na nich jezdzic??
do drugie zanim sie ułożą na takiej tarczy to też powierzchnia styku klocka z tarcza może byc za mała
po trzecie TO TWOJE BEZPIECZEŃSTWO i nie ma co tego odkladac,ceny nie są juz tak powalające,chyba ,ze chcesz kupic jakieś Brembo Max czy EBC

Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 08:06 przez Leon_Wechtel, łącznie zmieniany 1 raz.
:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]
- VRedny
- VR6

- Kontakt:
Tarcze hamolcowe
Człowieku 3mm rant!!! Z tego co zauważyłem podczas wymiany tarcz u siebie wymiar oryginalny jest o 1mm większy niż wymiar tarcz kwalifikujący się do wymiany.I tak jak napisał kolega wyżej to jest twoje bezpieczeństwo i ryzykować nie warto.Warto przemyśleć ewentualne konsekwencje.Pozdro.
- Leon_Wechtel
- Forum Master

- Kontakt: