Kierunki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kierunki
Witam. Mam problem z przednim kierunkowskazem. Po pierwsze zauwazylem ze od kilku dni wskaznik kierunkowskazu na desce rozdzielczej miga z wieksza czestotliwoscia. oklazalo sie ze przdni kierunkowskaz (lewy) nie dziala. Na poczatku myslalem ze to zarowka. po rozkreceniu i wymianie zarowki okazalo sie ze wszystkie metalowe elementy w srodku sa mocno skorodowane a blaszka podtrzymujaca zarowke od tylu rozpadla sie w drobny mak
Czy lepiej samemu starac sie dosztukowac to w jakis sposob czy wymienic na nowe a jesli tak to gdzie moge cos takiego kupic?
Jak jest rozwiazany problem pomaranczowego swiatla w przypadku bialego klosza przedniego migacza?? Pomarańczowa zarowka??
Czy lepiej samemu starac sie dosztukowac to w jakis sposob czy wymienic na nowe a jesli tak to gdzie moge cos takiego kupic?
Jak jest rozwiazany problem pomaranczowego swiatla w przypadku bialego klosza przedniego migacza?? Pomarańczowa zarowka??
-
gailbraith
Re: Kierunki
Lepiej kupić, koszt całego nowego kierunku razem z kablami to koło 15zł za sztukęksi77 pisze:Czy lepiej samemu starac sie dosztukowac to w jakis sposob czy wymienic na nowe a jesli tak to gdzie moge cos takiego kupic?
Tak, pomarańczowa żarówka lub pomarańczowe wstawki (filtry) w kierunkowskazie.ksi77 pisze: Jak jest rozwiazany problem pomaranczowego swiatla w przypadku bialego klosza przedniego migacza?? Pomarańczowa zarowka??
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 22:36 przez gailbraith, łącznie zmieniany 2 razy.
ksi77, napewno mają w Intercarsie nie wiem czy w okolicy u Ciebie jest gdzieś taki sklep wiem bo sam wymieniałem koszt nie wielki więc lepiej nie szukać na szrotach a nowe fajnie świecą , a i jeszcze jedna sprawa- jeżeli bedziesz wymieniał na nowe bedzie to się wiązało za przerobienie wtyczeka z oryginalnych na wsuwki bo w tych nowych lampach niestety nie ma oryginalnych wtyczek 
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Jesli mowisz o bialych kierunkach to one maja w srodku pomaranczowa scianke i kierunek mryga jak nalezy. Jelsi mowisz o kierunkach gladkich to sa zarowki chrom ktore swieca na pomaranczowo.ksi77 pisze:Jak jest rozwiazany problem pomaranczowego swiatla w przypadku bialego klosza przedniego migacza?? Pomarańczowa zarowka??
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!