problem ze skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
mariusss22
- Nowicjusz

problem ze skrzynia biegów
witam.. wrzuciłem dzis wsteczny... cofnełem... i nie moge wrzucic pierwszego biegu.. gdy po kilku miniutach walki ze szkrzynia udało sie (co ciekawe niektóre biegi wchodziły ciezko inne lekko ale po chwili zabawy nią ,skrzynia znow pracowała ok biegi od 1-5 ) ale gdy znow wrzuciłem wsteczny stalo sie to samo biegi od 2-5 i wsteczny chodzlo spoko a jedyna znow lipa.. i tak wkolo jak wchodzi wsteczny i reszta biegów to nie wchodzi pierwszy.. i odwrotnie.. kurde troche to zagmatwane ale chyba wiadomo o co chodzi.. moze wie ktos o co kaman.. :/ ?
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 17:55 przez mariusss22, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz przesówki od biegów wyrobione i krzywo chodzą, ale najpierw wyjmij ze skrzyni wybierak cały. Wystarczy auto zostawić na luzie i zdjąć z tyłu skrzyni wajhe wybieraka, przykręconą na klucz 13. Potem odkręcasz tą dużą nakrętkę ze znaczkiem VW co jest z przodu skrzyni i już masz wybierak na wierzchu. Na górze skrzyni masz też ogranicznik wybieraka, który musisz odkręcić. Potem wysuwasz wybierak i patrzysz w jakim jest stanie. Zazwyczaj wybieraki bardo rdzewieją i się wyrabiają strasznie, a z ich szczątków niszczą się synchronizatory i tak w kółko. Jeżeli wybierak masz idealny to szukaj skrzyni. Naprawa jest nie opłacalna.
-
mariusss22
- Nowicjusz