Centralny zamek, regulacja lusterek, sterownik szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

darioze
Mały gagatek
Mały gagatek

Centralny zamek, regulacja lusterek, sterownik szyb

Post autor: darioze » sob sie 23, 2008 19:32

Ponieważ jak kupiłem golfika miał wymienione drzwi od strony kierowcy okazało się że wiązki przewodów są z innego rocznika i nie wszystko działało, wiązki kupiłem nowe w ASO, zamontowałem i teraz jest już lepiej choć nie jest perfekt. Zacznijmy od centralnego: gdy zamykam autko z kluczyka (nie pilot tylko fizyczne zamknięcie) to z prawej strony i przedni i tylny zamek się ładnie zamyka natomiast zamek w przednich drzwiach od strony kierowcy się zamyka po czym wyskakuje znowu, czasami jak przytrzymam kluczyk to wtedy się zamknie, natomiast gdy z prawej strony próbuje zamknąć kluczykiem nie ma szans żeby drzwi kierowcy się zamknęły. Pomocy nr 1!!!
Kolejna sprawa to sterownik szyb. Gdy otwieram lub zamykam szybę przy danych drzwiach nie ma z nią problemu natomiast gdy np. chcę zamknąć/otworzyć szybę od strony pasażera ale przyciskiem od strony kierowcy szyba otwiera/zamyka się tylko do pewnego momentu i staje, muszę znowu puścić przycisk i idzie trochę dalej i znów stop i tak około trzech razy. Help me. Następna rzecz zapewne związana ze sterownikiem szyb - jak przekręcę i przytrzymam kluczyk od strony kierowcy to szyby od strony pasażera zamykają/otwierają się tylko trochę i stają. Gdy to samo zrobię od strony pasażera szyby pięknie się domykają.
No i na koniec tego przydługiego posta ostatni problem a mianowicie regulacja lusterek. Gdy mam wciśnięty przycisk L (jest to wersja sterownika bez joysticka) to jakikolwiek ruch np. do góry powoduje przemieszczenie obu lusterek (lewe i prawe), natomiast gdy wcisnę R to porusza się tylko prawe (prawidłowo).
Kończąc tego jakże długiego posta proszę o jak najszybszą odpowiedź na moje pytania - wiadomo jutro niedziela więc można trochę pogrzebać :). Pozdrawiam wszystkich którym będzie się chciało przeczytać tego posta.

Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: looki8329 » sob sie 23, 2008 20:11

darioze pisze:No i na koniec tego przydługiego posta ostatni problem a mianowicie regulacja lusterek. Gdy mam wciśnięty przycisk L (jest to wersja sterownika bez joysticka) to jakikolwiek ruch np. do góry powoduje przemieszczenie obu lusterek (lewe i prawe), natomiast gdy wcisnę R to porusza się tylko prawe (prawidłowo).
to akurat działa Ci prawidłowo bo z tego co się orientuję tak jest w każdej czwórece u mnie też więc jeden problem masz z głowy :bigok:

Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”