[MKIII] Przeguby & Wahacze INC.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MKIII] Przeguby & Wahacze INC.
Problem był taki: kiedy jechałem po dziurach, na skręconych maksymalnie kołach, tłukło mi niemiłosiernie. Problem zaczął pogłębiać się bardziej, przez co na dziurach tłukło coraz głośniej, nawet przy mniejszym skręcie. "Przyszedł szarlatan-szuja, obejrzał go, pobujał" - przeguby do roboty. Wydatek niemały (260 zł za parę), mechanicy wymienili, kasę wzięli, i powiedzieli że do roboty mam jeszcze stabilizatory wahaczy (?). A może to były sworznie wahaczy (?). Nie pamiętam już. Efekt jest taki, że teraz na skręcie już nie tłucze. Przynajmniej nie tak bardzo. Ale czasami puknie to i owo na jakiejś dziurze, i to chyba nawet na prostych kołach. Powiedzcie, drodzy moi, czy to to, o czym mówili mechanicy? I jak to sie u licha dokładnie nazywa, bo nie zapamietałem nazwy i nie wiem nawet o co pytać w sklepie...
Re: [MKIII] Przeguby & Wahacze INC.
Dokładnie trzeba pojechać na gruntowne sprawdzenie zawieszenia najlepiej. A może być kilka rzeczy np tuleje na wachaczach końcówki drążków itp