[MKIII] Przeguby & Wahacze INC.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mr2z

[MKIII] Przeguby & Wahacze INC.

Post autor: mr2z » pt lip 08, 2005 09:52

Problem był taki: kiedy jechałem po dziurach, na skręconych maksymalnie kołach, tłukło mi niemiłosiernie. Problem zaczął pogłębiać się bardziej, przez co na dziurach tłukło coraz głośniej, nawet przy mniejszym skręcie. "Przyszedł szarlatan-szuja, obejrzał go, pobujał" - przeguby do roboty. Wydatek niemały (260 zł za parę), mechanicy wymienili, kasę wzięli, i powiedzieli że do roboty mam jeszcze stabilizatory wahaczy (?). A może to były sworznie wahaczy (?). Nie pamiętam już. Efekt jest taki, że teraz na skręcie już nie tłucze. Przynajmniej nie tak bardzo. Ale czasami puknie to i owo na jakiejś dziurze, i to chyba nawet na prostych kołach. Powiedzcie, drodzy moi, czy to to, o czym mówili mechanicy? I jak to sie u licha dokładnie nazywa, bo nie zapamietałem nazwy i nie wiem nawet o co pytać w sklepie...

ROMEK-R6

Post autor: ROMEK-R6 » pt lip 08, 2005 12:03

JEDZ DO PORZĄDNEGO WARSZTATU NA SPRAWDZENIE ZAWIESZENIA ZAPŁACISZ ZA TO 20-50 ZŁ I DOWIESZ SIE DOKŁADNIE WSZYSTKIEGO

ROMEK-R6

Post autor: ROMEK-R6 » pt lip 08, 2005 12:04

JEDZ DO PORZĄDNEGO WARSZTATU NA SPRAWDZENIE ZAWIESZENIA ZAPŁACISZ ZA TO 20-50 ZŁ I DOWIESZ SIE DOKŁADNIE WSZYSTKIEGO

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: [MKIII] Przeguby & Wahacze INC.

Post autor: briano » pt lip 08, 2005 12:12

Dokładnie trzeba pojechać na gruntowne sprawdzenie zawieszenia najlepiej. A może być kilka rzeczy np tuleje na wachaczach końcówki drążków itp

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”