Serwisy typy Shell Autoserv, Feu Verth, Midas się poddają niestety - dla nich to truuuudna robota wiec muszę tych PANÓW wyręczyć. Prośba do Was o wszekie info na ten temat i zrzut z ETKI wiadomo z czym
Zawór rozpreżający (kapilarny) układu klimatyzacji.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zawór rozpreżający (kapilarny) układu klimatyzacji.
Niestety moja klima coraz słabiej chłodzi i padła taka diagnoza. Tzn. raz chłodzi ledwo co, a czasem wcale. Czynnika jest 1200 gr. i nie ubywa. Podobno niskie ciśnienie jest za wysokie.
Serwisy typy Shell Autoserv, Feu Verth, Midas się poddają niestety - dla nich to truuuudna robota wiec muszę tych PANÓW wyręczyć. Prośba do Was o wszekie info na ten temat i zrzut z ETKI wiadomo z czym
VR6 + STAG 300
- Paweł Marek
- V.I.P.

coś takiego? Jeśli tak to chciałbym od Ciebie w rewanżu parę fotek z tej roboty bo czeka mnie to samo 
[ Dodano: Pon Sie 18, 2008 9:39 pm ]
http://autolech.com.pl/index.php?p741,z ... 51-239-241
to myślałem kupić. Czy z używek weźmiesz?
[ Dodano: Pon Sie 18, 2008 9:39 pm ]
http://autolech.com.pl/index.php?p741,z ... 51-239-241
to myślałem kupić. Czy z używek weźmiesz?
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 21:37 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nigdy nie kupuję używek tam gdzie jest taki rewelacyjny dostęp
I tak mam do wymiany nagrzewnicę, więc to jedna robota. Niestety nieciekawa
|Szkoda mi wywalać R134 do atmosfery, pierw poszukam kogoś kto może go przechować (jak komórki macierzyste:), potem zarezerwuje sobie conajmniej jeden dzień na powyższe działania operacyjne. Orientujesz się może czy do tego zaworu są w kpl. uszczelki ? Cena jest ok. bo jak narazie to poniżej 300 w Wawie nie znalazłem.
VR6 + STAG 300
- Paweł Marek
- V.I.P.

nie wiem niestety, nie siedzę jeszcze w temacie ale taka sama padła diagnoza w MK3 żonki więc sam zbieram informacje. Jak patrzę w ETCE wszystkie te uszczelki mają swoje numery więc ostatecznie zostaje ASO. Z tym że rysunki w ETCE są na tyle niedokładne że trzeba by mieć to już w ręce żeby sobie pomierzyć i dopasować dopiero numer z ETKI (wymiary są podane). Są jeszcze widzę na allegro te zawory Helli nieco droższe trzeba będzie zadzwonić do sprzedającego i popytać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
To wygląda podobnie. Zastanawiam się jak to jest montowane, tzn złączki wygląda jakby na wcisk ??
[ Dodano: 20 Sie 2008 20:31 ]
Zawór kupiony w firmie Auto-Sowa, cena 130 zł. Niebawem relacja z wymiany. A do tego jeszcze 4 oringi za 6 zł.
To wygląda podobnie. Zastanawiam się jak to jest montowane, tzn złączki wygląda jakby na wcisk ??
[ Dodano: 20 Sie 2008 20:31 ]
Zawór kupiony w firmie Auto-Sowa, cena 130 zł. Niebawem relacja z wymiany. A do tego jeszcze 4 oringi za 6 zł.
VR6 + STAG 300