Witam. Ostatnio zakupiłem Golfa IV i zauważyłem że samochód bardzo dziwnie się zachowuje, mianowicie na 2 przy małych obrotach(np. jadąc po dołkach) on sam przyspiesza bez dodawania gazu. Czy to tak musi być ?? Samochód jest z 2000r 1,9TDI i komputer nic nie pokazuje.
Pozdrawiam
Dziwne zachowanie samochodu na 2gim biegu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Dziwne zachowanie samochodu na 2gim biegu.
nie przyspiesza ciągle tylko do osiągnięcia takiej wartości obrotów aby bez naciskania na pedał gazu samochód sam jechał nie powodując zdławienia silnika na biegu.kamaj111 pisze:Witam. Ostatnio zakupiłem Golfa IV i zauważyłem że samochód bardzo dziwnie się zachowuje, mianowicie na 2 przy małych obrotach(np. jadąc po dołkach) on sam przyspiesza bez dodawania gazu. Czy to tak musi być ?? Samochód jest z 2000r 1,9TDI i komputer nic nie pokazuje.
Pozdrawiam
To normalny objaw.
dokładnie to samo miałem na myśliSztomel pisze:nie przyspiesza ciągle tylko do osiągnięcia takiej wartości obrotów aby bez naciskania na pedał gazu samochód sam jechał nie powodując zdławienia silnika na biegu.
To normalny objaw.
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3