Wyciek Oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mst3e
Nowicjusz
Nowicjusz

Wyciek Oleju

Post autor: mst3e » pt sie 08, 2008 11:16

Witam :okej:

Otoz wyciekl mi caly olej ktory dolewalem dzien wczesniej i sprawdzalem jego stan.. z niewiadomej mi przyczyny po przejechaniu okolo 200km caly olej wyciekl :/ sadze ze wyciekl bo tydzien wczesniej zaczelem zauwazac spore plamy pod autem... jako, ze sasiad ma kanal a ja troche wolnego czasu to chce sprobowac samemu (+ wasza pomoc) zdiagnozowac przyczyne usterki.. myslalem juz nad jakims plynem ktury mozna spokojnie wlac do wlewu oleju zeby sprawdzic skad kapie. Jednym slowem nie mam pojecia jak sie do tego dokladnie zabrac gdyz jest to moje 1 autko a z mechanika u mnie kiepsko ale mysle ze na tym zlomie czegos sie podszkole :)

autko to dokladniej

mk2, 87r, 1.3b

Za wszystkie rady bardzo dziekuje bo i tak sie pewnie przydadza :)
Ostatnio zmieniony pt sie 08, 2008 11:27 przez mst3e, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » pt sie 08, 2008 13:44

mst3e pisze:myslalem juz nad jakims plynem ktury mozna spokojnie wlac do wlewu oleju zeby sprawdzic skad kapie
Nie myśl w tym kierunku... broń Cię boże nie w tym.

Zejdź pod autko i napewno zobaczysz gołym okiem skąd są wycieki. Stawiam na misę olejową (mam nadzieję, że wiesz co to jest) lub z innego elementu np górna pokrywa zaworów...

Dziki

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » pt sie 08, 2008 19:25

Ok, jeżeli olej wyciekł to trzeba sie dowiedziec jaka drogą. Zacznij od obejrzenia okolic miski olejowej(na całym jej kołnierzu).
Potem sprawdz na szczelinie pomiędzy skrzynia biegów i silnikiem. Idąc dalej podnies maske i obejrzyj uszczelke pokrywyw zaworów(pod czarną przykrywką od góry silnika), dokładnie w połwoie silnika czy nie ma wycieków. Jesli dojdziesz z jakich okolic wyciekło to napisz. :D

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » ndz sie 10, 2008 18:53

jeszcze moze byc filtr oleju tam tez jest uszczelka i moze wyciekac ale to raczej w trakcie jazdy

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”