szyba pasazera brak swiatła przy wrzucaniu wstecznego biegu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

warmac15
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

szyba pasazera brak swiatła przy wrzucaniu wstecznego biegu

Post autor: warmac15 » czw lip 31, 2008 10:54

mam pytanie do posiadaczy golfa mkIV. kiedy otworze szybe pasazera (golf jest 3-drzwiowy) i zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc co jest nie tak ? jak to naprawic? drugie moje pytanie brzmi dlaczego nie dziala swiatło przy wrzucaniu wstecznego biegu ? jestem po wymianie skrzyni wiec moze to przez to ale prosze chociaz o podpowiedz gdzie jest jakis przewod czy czujnik i jak najlatwiej to naprawic.kolejnym problemem jest cieknacy olej z z łączenia skrzynii z silnikiem. Co to moze zwiastowac?
z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
miko
black point
black point
Kontakt:

Post autor: miko » czw lip 31, 2008 11:03

warmac15 pisze:zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc
prawdopodobnie coś z mocowaniem nie tak szyba wewnątrz drzwi suwa się po gumowych prowadniczach więc nawet przy trzaśnięciu drzwiami nie powinno się jej słyszeć - czeka cię rozebranie tapicerki i zajrzyj do środka nic więcej mi nie przychodzi do glowy rozbierz zrób fotki to zobaczymy
PS. możliwe ale to nie na 100% jestem pewien że kończy ci się mechanizm szyby - jeśli masz elektryczną to zestaw naprawczy - same nowe prowadnice 120 zł
u mnie właśnie się skończył - kupiłem już nowy i dziś czeka mnie wymiana :grin:

Obrazek

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » czw lip 31, 2008 14:17

Co do cofania: od cofania jest bezpiecznik nr 7 a wyłącznik to ten na skrzyni, do którego dochodzą dwa kable: czarno-niebieski i czerwono-zielony. Dokładna lokalizacja wyłącznika wymaga znania typu skrzyni (w bagażniku na naklejce). W celu kontroli czy się zepsuł - po zdjęciu wtyczki z niego należy zewrzeć oba styki wtyczki kawałkiem drutu - ma zaświecić.

warmac15
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: warmac15 » czw lip 31, 2008 19:12

wykrecilem ten czujnik gdy wciskam mechanizm do srodka to swiatło sie zapala natomiast gdy wkreciłem go do srodka światło juz sie nie włącza jest na to jakies lekarstwo?

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » czw lip 31, 2008 22:22

jest coś zużyte: albo jakaś dźwignia w skrzyni (trudna sprawa) albo wytarł się trzpień wyłącznika. Na próbę proszę wkręcić bez uszczelki (zawsze to 1 mm mniej :grin:) , normalnie powinna być, i spróbować włączyć. Jeśli pójdzie to można tymczasowo bez uszczelki tylko na silikonie.

greg

Post autor: greg » pt sie 01, 2008 07:23

warmac15 pisze:mam pytanie do posiadaczy golfa mkIV. kiedy otworze szybe pasazera (golf jest 3-drzwiowy) i zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc co jest nie tak ? jak to naprawic?
następnym objawem będzie wpadnięcie jej do środka - poszły ślizgi mocujące szybę
warmac15 pisze:jestem po wymianie skrzyni wiec moze to przez to ale prosze chociaz o podpowiedz gdzie jest jakis przewod czy czujnik i jak najlatwiej to naprawic.kolejnym problemem jest cieknacy olej z z łączenia skrzynii z silnikiem.
czy aby ta skrzynia jest ok? \olej jest taki jak w silniku czy jak w skrzyni? ma zapach? jak z silnika - to uszczelniacz wału jak ze skrzyni uszczelniacz na skrzyni - skrzynię kupiłeś felerną

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”