mam pytanie do posiadaczy golfa mkIV. kiedy otworze szybe pasazera (golf jest 3-drzwiowy) i zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc co jest nie tak ? jak to naprawic? drugie moje pytanie brzmi dlaczego nie dziala swiatło przy wrzucaniu wstecznego biegu ? jestem po wymianie skrzyni wiec moze to przez to ale prosze chociaz o podpowiedz gdzie jest jakis przewod czy czujnik i jak najlatwiej to naprawic.kolejnym problemem jest cieknacy olej z z łączenia skrzynii z silnikiem. Co to moze zwiastowac?
z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
szyba pasazera brak swiatła przy wrzucaniu wstecznego biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- miko
- black point
- Kontakt:
prawdopodobnie coś z mocowaniem nie tak szyba wewnątrz drzwi suwa się po gumowych prowadniczach więc nawet przy trzaśnięciu drzwiami nie powinno się jej słyszeć - czeka cię rozebranie tapicerki i zajrzyj do środka nic więcej mi nie przychodzi do glowy rozbierz zrób fotki to zobaczymywarmac15 pisze:zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc
PS. możliwe ale to nie na 100% jestem pewien że kończy ci się mechanizm szyby - jeśli masz elektryczną to zestaw naprawczy - same nowe prowadnice 120 zł
u mnie właśnie się skończył - kupiłem już nowy i dziś czeka mnie wymiana
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Co do cofania: od cofania jest bezpiecznik nr 7 a wyłącznik to ten na skrzyni, do którego dochodzą dwa kable: czarno-niebieski i czerwono-zielony. Dokładna lokalizacja wyłącznika wymaga znania typu skrzyni (w bagażniku na naklejce). W celu kontroli czy się zepsuł - po zdjęciu wtyczki z niego należy zewrzeć oba styki wtyczki kawałkiem drutu - ma zaświecić.
następnym objawem będzie wpadnięcie jej do środka - poszły ślizgi mocujące szybęwarmac15 pisze:mam pytanie do posiadaczy golfa mkIV. kiedy otworze szybe pasazera (golf jest 3-drzwiowy) i zamykam drzwi to szyba ta wydaje glos jakgdyby miala sie potluc co jest nie tak ? jak to naprawic?
czy aby ta skrzynia jest ok? \olej jest taki jak w silniku czy jak w skrzyni? ma zapach? jak z silnika - to uszczelniacz wału jak ze skrzyni uszczelniacz na skrzyni - skrzynię kupiłeś felernąwarmac15 pisze:jestem po wymianie skrzyni wiec moze to przez to ale prosze chociaz o podpowiedz gdzie jest jakis przewod czy czujnik i jak najlatwiej to naprawic.kolejnym problemem jest cieknacy olej z z łączenia skrzynii z silnikiem.